Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29617858
Bugün Ziyaretçi :  1719
Aktif Ziyaretçiler :  49

“Mustafa Nâfiz Irmak” Konseri
 
 
 
 
YAVAŞCA’NIN DANIŞMANLIĞINDAKİ PERA MÜZESİ “TÜRK MÜZİĞİ
 KONSERLERİ” YIL SONUNDA “MUSTAFA NÂFİZ IRMAK”IN ESERLERİNİ 
“NECMETTİN YILDIRIM” İLE GERÇEKLEŞTİRDİ.
 
 Ayten Yavaşca /İstanbul (Efece Haber) - Suna-İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlediği “Türk Müziği Konserleri”nin yılın son konserini, 27 Aralık Pazar günü saat 15:30’da Pera Müzesi Oditoryum Salonu’nda Mustafa Nâfiz Irmak” eserleriyle gerçekleştirdi. Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefî, edebî yönlerini sunuş ve sohbetlerle sunulduğu ve sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı; günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirdikleri programlarda bu ayki misafir solist TRT İstanbul Radyosu ses sanatkârlarından Alâeddin Yavaşca’nın öğrencisi Necmettin Yıldırım, misafir genç solisti Alâeddin Yavaşca’nın öğrencisi Özge Zeybek’ti.

 

 Salonun tamamıyla dolduğu; talebin fazla olması sebebiyle sanatseverlerin pera cafeden barkovizyonla izlediği ve Ud virtüözü Osman Nuri Özpekel’in sunduğu konsere İnan Kıraç, Cengiz Solakoğlu, Tunç Özbay, Turgut Bozkurt, Ümit Gürelman, Fikret Bertuğ, Memduh Cumhur, M.Nâfiz Irmak’ın yeğenlerinin çocukları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.
 
             
                  Prod. Dr. Alaeddin Yavaşca                                                    Ayten Yavaşca 
 
Özpekel’in eserler ve Mustafa Nâfiz Irmak” ile ilgili verdiği bilgi ve anekdotlar her zaman olduğu gibi seyirciler tarafından ayrı ilgi gördü. Özpekel programa Mustafa Nâfiz Irmak’ın “Gönlümle Başbaşa” isimli gazelini okuduktan sonra Irmak’ın 1951 yılında çıkardığı “Viranbağ” şiir kitabına Faruk Nâfîz Çamlıbel’in yazmış olduğu önsözü okuyarak başladı. İşte o önsözden küçük bir bölüm:
 
“Onun eserlerini hakkıyla değerlendirmek için, mutlaka kendisini tanımak ihtiyâcındayız. Günün bütün saâtlerini, dakikalarına kadar yalnız şiir ve mûsıkî havası içinde geçiren san’atkâr, husûsiyle ikinci Cihan Harbi’nden sonra iki el parmağıyla sayılamayacak kadar seyrekleşmiştir.Diyebiliriz ki bu rüzgâr gibi hür san’atkâr, Boğaz kıyısında veyâ Çamlıca tepesinde mısrâlarını tertip ettikten sonra, yol dönüşü onları besteleyen ve anlayacaklarına inandığı insanları görünce terennüme başlayan, böylece ilhâmını harflerinden notasına kadar işleyen tek şahıslardan biri, belki de yegâne şahsiyettir.”
 
 
Özalp Birol, İnan Kıraç Yavaşca’larla
 
Solistin okuyacağı Ağır Sengin Semâi usûlünde çok bilinen Hüzzam makamındaki şarkıdan önce Özpekel’in Nevzat Atlığ’dan bestekârımızla ilgili aktardıkları:
 
“Mustafa Nâfiz Bey’in güfte şâirliği konusundaki başarısı ve şöhreti hakikaten kimseye nasib olmamıştır. Ama bir de bestekârlık tarafı vardır ki, ortaya çıkardığı şarkılarının hemen hepsi birbirinden değerlidir. Onun, dudak bükülecek bir şarkısı bence yok gibidir. Yani tedâvülde olmayan, okunmayan şarkıları bile gerçekten birbirinden güzeldir. Ayrıca, meşhur Hüzzam ve Sabâ şarkılarında Sengin Semâî usûlünü de ağırlaştırılmış olarak gerçekten çok güzel kullandığını ilâve etmem lâzım. Biz kendisini, Mes’ut Cemil Bey zamanında radyoya dâvet ettik ve radyoda çok önemli hizmetlerde bulundu. Yıllarca eski eser metinlerinin şerhini yaptı.”
 
         
 
Daha sonra ilk eserini okuyan Necmettin YıldırımSuna ve İnan Kıraç Vakfı çok değerli hocam Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında düzenlediği konsere hogeldiniz diyor hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra konserde giydiği yeleğin Yavaşca’nın yeleklerinden birisi olduğunu ve Ayten hanımın konser öncesi kendisine verdiğini söylemesi günün anlamlı olaylarından birisiydi
 
 
Tunç Özbay Yavaşça Ailesiyle
 
Bestesi Selahattin Pınar’a güftesi Mustafa Nâfiz Irmak’a ait Hüzzam “Sormadın hâlimi hiç kalbimin esrârı nedir” eserinin icrasından önce Özpekel’in Alâeddin Yavaşca ile ilgili aktardığı anekdot:
 “Mustafa Nâfiz Irmak mükemmel bir şâir, güfte yazarı ve bestekâr olarak Türk mûsıkîsine çok hizmet etmiştir. Hem şâir, hem de güftekâr olmak bizim edebiyâtımızda ayrı bir husûsiyettir.20. yüzyılda yaşayan pek çok bestekâra husûsi olarak güfte yazmıştır ve kendisinin de emsâlsiz besteleri vardır.Meselâ, Selâhattin Pınar besteyi yapan; güfteyi yazan da Mustafa Nâfiz Irmak. Çok enteresan insanlar bunlar. Birisi güfteyi yazıyor, ne için yazıyor Selâhattin Pınar’ın bestelemesi için yazıyor. Ve o da besteliyor, mûsıkî ve şiirde tam bir paylaşma oluyor.
YavaşcaHocamızın Mustafa Nafiz Irmak’ı anlatmak için ayrıca söylediği şu cümle meşhurdur:
“Mustafa Nâfiz yalnız doğdu, yalnız yaşadı ve yalnız öldü”  
 
Arşivden kayıt bölümünde aranağmesini Yavaşca’nın yaptığı Mustafa Nâiz Irmak’ın “Kanaryam güzel kuşum” eseri Yavaşca’nın sesinden dinletildi. Ayten hanım bestelenişine şahit olduğu bu eserin “Mustafa Nafiz’in kanarya seslerini dinlemeye geldiği Yavaşcanın muayenehanesinde bestelendiğini ve besteledikten sonra Yavaşca’ya “ben besteledim sen de aranağmesini yap” deyip notasını bıraktığını anlatması konserin güzel ve çok anlamlı anekdotlarındandı.
 
Yavaşca’nın ayrı önem verdiği “Pera Türk Müziği Konserleri”nin genç solistler bölümünde Yavaşca hocamızın İTÜ Temel Bilimler, Ses Eğitimi, Haliç Üniversitesinden yüksek lisans öğrencisi olan Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora Programı’na girmeye hak kazanan aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Özge Zeybek’ti. Zeybek başarılı bir şekilde üç eser icra ettikten sonra Necmettin Yıldırım’la beraber iki kuşak sanatçısı güftesi Mustafa Nâfiz Irmak’a, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait Küdîlihicazkâr “Bu yıl da böyle geçti şirin sözlü sevdiğim” adlı eseri okudular. Bu eserden sonra Suna ve İnan Kıraç Vakfı Genel Müdürü Özalp Birol bey sahneye gelerek şu konuşmayı yaptı:
 
“Mayıs 2013’te III.Selim Ekolü ile başlayan bu serüvende 20. konserimize geldik,  2015 yılını uğurluyor 2016 yılına merhaba diyoruz bu vesile ile bu süre içinde muhteşem perfonmaslarıyla bu konserleri taçlandıran çok kıymetli saz arkadaşlarımıza ve bugünü taçlandıran solistlerimize birer armağan takdim etmek istedik yeni yıl dolayısıyla bu sırada çok sevgili Türk müziği dostu Tunç bey imdadımıza yetişti ve dediki onu bana bırakın. Pera Müzesi’nde de kendisiyle işbirliği yaptığımız çok değerli bir iş insanı ve Anotolian Arts adlı kuruluşuyla Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş kültür hazinelerinden çok kıymetli örnekleri seçerek onları ürüne dönüştürüp bizlerle paylaşan son derece cömert çalışmalarıyla tanınan bilinen bir Türk müziği dostu kendisi” diyerek sanatçılara armağanları verdi.  
 
Daha sonra Özpekel Mustafa Nâfiz Irmak’ın mezar yeri ve yapımı ile Rahmi Kalaycıoğlu ile Necdet Yaşar’ın girişimlerinden sonra 2004 yılında emek sarfedip muvaffak olan Bahri Yüzlüer’in yaşadıklarıyla ilgili anlatımı:
 
“Bir gece konservatuardan hocam olan Mustafa Nâfiz’i rüyamda gördüm. Bana: Bahri çok yalnızım beni kimse arayıp sormuyor dedi. Ben de bunun üzerine vefat ettiği mekân olan Dârülacezeye gidip mezar yeri kayıtlarındaki ada ve parsel numaralarını tesbit ettim. Mensubu olduğum Devlet Klasik Türk Müziği Korusu’ndan emekli olduktan sonra bir gün korodaki bir arkadaşıma konuyu açıp birlikte Feriköy Türk Mezarlığı’na gittik. Ben bir yandan, o bir yandan ararken mezarlık görevlisinin yardımı ile mezarı buldum. Üzerindeki tenekede büyük bir lûtf-ı ilâhi ile isminin ve soyadının birer harfi mevcut olduğundan mezarı tesbit etmiş oldum. Türk Mûsıkisi Vakfı mezarı yaptırdı. Fakat üzgünüm ki sonrasında, yazılı ve sözlü yayınlarda mezarın bulunuşundaki dahlimi maâlesef tamâmen hatâlı ve eksik anlatıldı.”
 
Özpekel’in“1992 yılında Özlem Karagöz’ün Mustafa Nâfiz Irmak ile ilgili İTÜ’de hazırlanan tezin danışmanı olanNeyzen, şâir ve bestekâr Ümit Gürelman’ın bu bitirme ödevinde yer alan bestekârımızla ilgili tesbitlerinden” deyip Ümit Gürelman’dan verdiği bir başka anekdot: 
“Güfte yazarı olarak musikimizde önemli bir yeri bulunan Mustafa Nâfiz Irmak, aslında bir güfte yazarı değil, aynı zamanda Divan Edebiyatımızın Yahyâ Kemâl Beyatlı çizgisindeki en son temsilcilerinden biridir. Evet, Mustafa Nâfiz Irmak bir Divan şâiridir. Çünki o Divan edebiyatı nazım şekillerinin hemen her türünde verdiği örneklerle karşımıza çıkmaktadır. Bir divanı yoktur ama Münâcaat’tan Mersiyeye, Gazele, Tahmise, Rübaiye, Şarkı formuna ve beyitlere kadar, bir Divan oluşturabilecek her çeşit nazım şeklinden eserler vererek bu konudaki kudretini açıkça ortaya koymuş, unutulmayacak mısraları ile gönüllerimize taht kurmuş bir isimdir. Kullandığı nazım şekilleri, vezin ve kafiyeler, Divan edebiyatımızın alışılmış geleneklerinin bir devâmı olmakla birlikte, dili, söyleyiş şekli ve samimiyeti, onun iç dünyasını, san’at anlayışını ve hattâ san’atçı kişiliğini yansıtan en önemli hususlardır.
Divan Edebiyatı nazım şekilleri dışında Tekke edebiyatı nazım türlerinden olan İlâhi; Halk edebiyatı nazım biçimlerinden Koşma ve Divan gibi türlere kadar hece vezni ile de birçok şiirler yazan Mustafa Nâfiz Irmak, asrımız Türk mûsikisinde mümtaz bir yeri olan değerli bir şâir ve güfte yazarı olarak anılmaktadır.”
 
Özpekel programın sonunda Osman Nihat Akın’ın Mustafa Nâfiz Irmak’ın “Vîranbağ” isimli şiir kitabına yazdığı sonsözü okudu.
 
Son Söz”:
“İçli bir şâir içinden gelenleri toplayıp bir demet yapmış. Çeşitli güllerden yapılan bu demeti bizlere veriyor. Fakat biz kendisine ne verebiliriz. Hiç. Zâten şâir, san’atkâr artist cemiyet karşısına smokin veya frakla çıkan insan değil göğsünü açıp kalbini veren kimse demektir. Son sözüm şudur: Bir şâir bize gönlünü veriyor biz ona ne verebiliriz? Yine hiç. Yine hiç o hâlde ona borçluyuz.”
Osman Nihat
 
Daha sonra Cengiz Solakoğlu’nun söylediği her konserde olduğu gibi “burada son
sözü Yavaşca hocamız” söyler geleneği gereği Yavaşca sahneye davet edildi. Yavaşca ilk dörtlüğü  Râtib Aşir Bey’e ikinci dörtlüğü Mustafa Nâfiz Irmak’a aranağmesi ise Niyâzi Sayın’a âit olan Mustafa Nâfiz Irmak’ın Şevkefzâ “Sebep sensin gönülde ihtilâle” eserini icra ederek 89 yaşında mûsıkîmize her anlamda hizmete devam ettiğini gösterdi….
 
 
Necmettin Yıldırım’ın Osman Nuri Özpekel (Ud), Taner Sayacıoğlu (Kanun), Lütfiye Özer (Kemençe), Volkan Yılmaz(Ney), Volkan Ertem (Viyolonsel) refakatinde icra ettiği Mustafa Nâfiz Irmak” besteleri:
 
 
Solist
Eser adı
Makam
Necmettin Yıldırım
Sonbahar goncası mı göğsünün üstündeki gül
Sûznâk
Necmettin Yıldırım
Gönlüm nice bir senden uzak günleri saysın
Hüzzam
Necmettin Yıldırım
Sormadın hâlimi hiç kalbimin esrarı nedir
Hüzzam
A.Yavaşca(Arşiv)
Kanaryam güzel kuşum
Hicaz
Necmettin Yıldırım
Sahilde saba rüzgarı ağlarken uyan sen
Sabâ
Necmettin Yıldırım
Ayrılık yıldönümü kalbime yad.(Hicran İniltisi)
Hüseyni
Necmettin Yıldırım
Ey gonca neden gül yüzünün rengi sararmış
Uşşak
Saz
Muhayyer Kürdî Saz Semâîsi
M.Kürdî
Özge Zeybek
Bana çok gördü felek külbe-i ahzanı bile 
Kürdîlihicazkâr
Özge Zeybek
Gülmezse yüzün goncaların kalbi kan ağlar
Karcığar
Özge Zeybek
Bir kuş uçmaz kervan geçmez ellerde…….
Karcığar
Necmettin & Özge
Bu yıl da böyle geçti şirin sözlü sevgili
Kürdîlihicazkâr
Necmettin Yıldırım
Yalnız benim ol el yüzüne bakma sakın sen
Rast
Necmettin Yıldırım
Bir tâze bahar aşkı ile geçti bu yaz da
Hicaz
Necmettin Yıldırım
Son ümidimde bitti kuş gibi uçtu gitti
Hicaz
M.Nâfiz (Arşiv)
M.Nâfiz şiir okuyor
 
Necmettin Yıldırım
Elbet gönüllerde bir gün sabah olacak
Nevâ Bûselik
Necmettin Yıldırım
Bir kır çiçeğinden daha tazesin
Nihâvend
Necmettin Yıldırım
Koklasam saçlarını bu gece ta fecre kadar
Nihâvend
A.Yavaşca
Sebep sensin gönülde ihtilale
Şevkefzâ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri’nin Kasım 31 Ocak 2016 Pazar günü 15:30 da gerçekleşecek “İstanbul Şarkıları” konserinin solisti Melihat Gülses.
 
 
 

 

Ekleyen:  Efe'ce Haber Gazetesi
Tarih:  6.1.2016
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
Eklenen Yorumlar 
Efe'ce Haber Gazetesi Yazıları
Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürü Atilla Yıldırım Efe'ce Haber Gazetesi [ 27.9.2023 Devamı
Kilis’te trafik denetimi yapıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.8.2023 Devamı
Gazeteciler ve Basın BayramıEfe'ce Haber Gazetesi [ 26.7.2023 Devamı
Engelli Maaşları YatırıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.6.2023 Devamı
Geleceğimizi belirleyeceğimiz ANNELER GÜNÜEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.5.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkıyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
14 Mayıs'taki seçimler için 6 adımda oy kullanma rehberiEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 7.5.2023 Devamı
Türk teknoloji şirketi Avrupa'da "dijital ikize" liderlik ediyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Çanakkale Savaşları'nın izleri, yaşayan coğrafyada varlığını sürdürüyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı 23 gemi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 23 limanı ziyaret edecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
TBMM arşivinden ilk 23 Nisan kutlamalarıEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
ODTÜ'den uzuv kayıplarına karşı yüksek hareket kabiliyetli yerli protez teknolojisiEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Brezilya'daEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kilim ve halı dokuma kursunun 83 yaşındaki kursiyeri bildiklerini gençlere öğretiyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı'nda Nurdağı ve Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Gaziantep'teki Dülük Antik Kenti turizme kazandırılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Türkiye Yüzyılı ile..Efe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli 40 Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı alacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Antakya Medeniyetler Korosu yeniden sahnedeEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruzEfe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
DEPREM ve UMUT Sergi Etkinliği Efe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
Depremde hayat kurtaran "Duvar Arkası Radar"a talep arttıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Oyuncu Köksal Engür yaşamını yitirdiEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Hatay'ın hafızası tarihi yapıların enkazından 300'e yakın eser kurtarıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle deprem bölgesini ayağaEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
45 bin yeni öğretmen ataması 8 Mayıs’ta yapılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'deEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Yüksek Seçim Kurulu yurt içinde 190 bin 736 sandık kurulacağını açıkladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Hırka-i Şerif ziyarete açıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
EYT kıdem tazminatı ödemeleri için KGF destekli kredi başvuruları bugün başladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Frankofoni Baharı etkinlikleriEfe'ce Haber Gazetesi [ 23.3.2023 Devamı
Ramazan ayına özel "Asitane Meşkleri" konseri 28 Mart'ta AKM'de düzenlenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
"30. İstanbul Caz Festivali" 7-18 Temmuz'da gerçekleştirilecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam