Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29618040
Bugün Ziyaretçi :  1901
Aktif Ziyaretçiler :  232

İLAHİLERİ İÇEREN GÖRKEMLİ KONSER
 
 
25 yıldır çok sayıda kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen Yoksullarla Dayanışma Haftası’nın önde gelen etkinliklerinden biri de  Türk Tasavvuf Müziği Konseridir. 
 
Daha önce defalarca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Klasik Türk Müziği Korosu ile TRT Tasavvuf Müziği Korosu tarafından icra edilen bu konser, son üç yıldır A.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Koca ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.
 
Önceki yıllarda Türk Ocağı, Kocatepe ve Türkiye Diyanet Vakfı Salonlarında gerçekleştirilen bu konserlerin bu yıl ki serisi 13 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 16.00’da A.Ü. İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlendi.
 
Coşkuyla icra edilen ve gönülleri titreten bu görkemli konser, salonu dolduran davetliler tarafından ilgiyle izlendi ve dikkatle dinlendi. Tabii, salonda estirilen huzur ve huşu havasının büyük bir vecd içinde teneffüs edilmesinde, sanatkârların işin ehli olmaları ile konserin içerdiği birbirinden güzel eserlerin icrâsındaki incelik ve yüceliğin büyük payı vardı. Davetlilerin duyarlı, dirâyetli birbiriyle uyum ve âhenk içinde dayanışma gönüllüsü olmaları da yaşanan mutluluğa katkı sağlıyordu. Davetliler mutlu, sanatkârlar maharetli, konser görkemli, hava hoş ve coşku doruk noktada idi. 
Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’nin rahmet-i Rahman’a vuslatının 744. yıldönümünden dört gün önce A.Ü. İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konserde duygulu dakikalar yaşandı. 
 
 
İcra edilen birbirinden güzel ilahilerin estirdiği manevî havayı teneffüs eden konukların duydukları haz ve huzuru doruk noktaya erdiren konserin hitamında sanatkârlarla sanatsever davetlilere hitaben bir teşekkür konuşması yapan YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: 
,
“Kıymetli konuklar, değerli dostlar, saygıdeğer sanatkarlar, sevgili sanatseverler, basınımızın güzîde temsilcileri! 
25. Yoksullarla Dayanışma Haftamızın içerdiği 74 etkinlikten biri olan Türk Tasavvuf Müziği konserinin estirdiği manevî havayı sizlerle birlikte teneffüs etmenin sevinç ve saadeti içinde seçkin heyetinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, gönül tellerimizi titreten böylesine muhteşem ve müstesna bir programa katılarak bizimle birlikte olma incelik ve yüceliğini gösteren güzîde heyetinize şükranlarımızı sunuyor, benzeri güzelliklerde bir araya gelmemiz temennisiyle sözlerime başlarken, hepinize dünya ve ahiret saadeti niyaz ediyorum.
 
 
Büyük bir hayranlık ve hassasiyetle dinleyip icra eden sanatkarlarımıza şükranlarımızı sunuyor, onların güfte ve bestelerini yaparak kültürümüze kazandıran değerli üstadlarımızla, üzerinde yaşadığımız cennet vatanımızı bizlere emanet ve armağan eden din ve devlet büyüklerimizle, bizleri korumak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor, ruhlarının şâd, mekânlarının cennet ve makamlarının yüce olmasını niyaz ediyorum.
Bu vesîleyle Türk Tasavvuf Müziğinin TRT televizyonlarında tanıtılmasında, yaşatılmasında ve yayılmasında takdire şâyân çalışmalarda bulunan ve bu hususta bir çığır açan sevilen sanatkarımız merhum ve mağfûrunleh Ahmet Hatipoğlu’nu minnet, mağfiret ve şükranla yad ediyorum.
25. Yoksullarla Dayanışma Haftası’nın 2. gününde Başkent Ankara’da kurulan ilk ilahiyat fakültesinin bu güzel salonunda değerli dostum ve kıymetli kardeşim Dr. Sayın Fatih Koca’nın gerçekleştirdiği görkemli bir konseri birlikte izledik. Kulaklarımız, gözlerimiz ve gönüllerimiz bayram etti. Coşku ile icra edilen bu muhteşem konseri huşu içinde dinledik, dinlendik ve duygulandık. Manâ aleminin derinliklerine daldık, fevkalâde feyiz aldık. 
Estrümanları adeta konuşturan bu değerli sanatkârlar elleri ve nameleri terennümde bülbülleri andıran dilleri ile kulaklarımızdan, kafamıza ve kalbimize girip, beyinlerimizi ve gönüllerimizi fethederek bizlere hoş bir zaman ve unutulmaz bir an yaşattılar.
Sesleri salonu salladı, nameleri gönüllerimizi titretti. 
Eller, teller ve diller eşsiz bir uyum içindeydiler. Örnek bir birliktelikle yaydıkları dinî duyguları büyük bir maharetle yansıtarak Yaradan’a yar ve yakin olma yolunda gayretimizi kamçıladılar. Tek kelime ile harika idiler. Allah onlardan razı olsun.  
Değişik kanallarda yayınlanan ilahileri ile izleyicilerin takdirini toplayan ve icrâ ettiği birbirinden güzel eserlerle, bizleri manâ âleminin derinliklerine götürüp getiren değerli dostum ve sevgili kardeşim genç ve güçlü sanatkâr Dr. Fatih Koca ile değerli grubuna gönülden ve samîmî şükranlarımızı sunarak sağlıklı uzun ömürler diliyor, gönüllerinde nur, yüzlerinde sürur ve hânelerinde huzurun hâkim olmasını diliyorum. 
Büyük bir maharet ve coşku ile birbirinden güzel 28 eserin icrâ edildiği bu görkemli konseri birlikte izleme bahtiyarlığına erdik. 
Dillerle birlikte eller ve tellerin de Allah’ı zikrettiğini hissettiren ve takdirimizi toplayan değerli sanatkârlarımızın hayat boyu her hayırlı muratlarının hâsıl, cümlesinin cennete dâhil ve rızâ-i ilahiye nâil olması samîmî dilek ve dualarımız arasındadır.
Bizlere unutulmaz bir gün yaşatan bu değerli dostlarımıza en içten duygu ve dileklerimizle dua ediyor, dilleri dert görmesin, elleri yorulmasın, dinleyicilerini coşturacak böylesi binlerce güzel konserlerle ömür boyu ülke ve insanımızın hizmetinde olsunlar niyaz ediyorum.
Siz saygıdeğer konuklarımızın da dualarınızın müstecâb, amellerinizin makbul, ecrinizin bol ve hayatınızın Hakk’a götüren yol olmasını diliyorum. Bu dua ve dileklerimle sözlerimi noktalarken, seçkin heyetinizi bir kere daha hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyorum.” 
Konserin hitamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun gönderdiği teşekkür mesajı okunduktan sonra Dr. Fatih Koca’ya YOYAV’ın şükran plaketi Milli Savunma Eski Bakanı M. Vecdi Gönül, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal’a da şükran plaketi 22, 23 ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi tarafından takdim edildi. Sanatkârlarla sunucumuz Yasemin Aras’a YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş tarafından birer karanfil sunuldu.
 

 

Ekleyen:  Efe'ce Haber Gazetesi
Tarih:  17.12.2017
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
Eklenen Yorumlar 
Efe'ce Haber Gazetesi Yazıları
Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürü Atilla Yıldırım Efe'ce Haber Gazetesi [ 27.9.2023 Devamı
Kilis’te trafik denetimi yapıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.8.2023 Devamı
Gazeteciler ve Basın BayramıEfe'ce Haber Gazetesi [ 26.7.2023 Devamı
Engelli Maaşları YatırıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.6.2023 Devamı
Geleceğimizi belirleyeceğimiz ANNELER GÜNÜEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.5.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkıyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
14 Mayıs'taki seçimler için 6 adımda oy kullanma rehberiEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 7.5.2023 Devamı
Türk teknoloji şirketi Avrupa'da "dijital ikize" liderlik ediyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Çanakkale Savaşları'nın izleri, yaşayan coğrafyada varlığını sürdürüyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı 23 gemi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 23 limanı ziyaret edecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
TBMM arşivinden ilk 23 Nisan kutlamalarıEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
ODTÜ'den uzuv kayıplarına karşı yüksek hareket kabiliyetli yerli protez teknolojisiEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Brezilya'daEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kilim ve halı dokuma kursunun 83 yaşındaki kursiyeri bildiklerini gençlere öğretiyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı'nda Nurdağı ve Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Gaziantep'teki Dülük Antik Kenti turizme kazandırılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Türkiye Yüzyılı ile..Efe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli 40 Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı alacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Antakya Medeniyetler Korosu yeniden sahnedeEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruzEfe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
DEPREM ve UMUT Sergi Etkinliği Efe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
Depremde hayat kurtaran "Duvar Arkası Radar"a talep arttıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Oyuncu Köksal Engür yaşamını yitirdiEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Hatay'ın hafızası tarihi yapıların enkazından 300'e yakın eser kurtarıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle deprem bölgesini ayağaEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
45 bin yeni öğretmen ataması 8 Mayıs’ta yapılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'deEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Yüksek Seçim Kurulu yurt içinde 190 bin 736 sandık kurulacağını açıkladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Hırka-i Şerif ziyarete açıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
EYT kıdem tazminatı ödemeleri için KGF destekli kredi başvuruları bugün başladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Frankofoni Baharı etkinlikleriEfe'ce Haber Gazetesi [ 23.3.2023 Devamı
Ramazan ayına özel "Asitane Meşkleri" konseri 28 Mart'ta AKM'de düzenlenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
"30. İstanbul Caz Festivali" 7-18 Temmuz'da gerçekleştirilecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam