Sevgili okurlarım, bu gün bir başka heyecan içinde, güzel yurdumun nadide şehri Kilis...
Nasıl olmasın ki?
Bir destana canıyla, kanıyla ‘’buradayız‘’ deyip, bir zafere imzasını atmış tarih kitabına ve Türk ulusunun yüreğine.
89 yıl önce, Mondros Mütarekesi imzalanır imzalanmaz üstüne düşeni layığıyla yerine getirmiş ve teslim etmemiş düşmandan kendinin olan toprağını.
Analar son kınalısını eliyle vermiş cepheye.
‘’İsteyin canımda feda edeyim ‘’ demiş analar...
Bir yudum su verirken, son nefesinde askerine nefesi rüzgâra karışmış bir milletin evlatlarıyız biz.
Büyük önder ATATÜRK 28 Ekim 1918 de Kilise gelişinde hayranlığını dile getirmiş.
O ufku enginler aşan yüreğiyle, şehre giriyor kendisini karşılayan yerel milis kuvvetleri tarafından kaşılanınca çok etkilenmiş ve;
"İlk ayak bastığım Türk şehrinde ki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım ve bir daha iman ettim ki bu milet asla ölmeyecektir. Var olun, aziz Kilisliler’’ demiştir.
7 Aralık, Kilisliler için önemli bir tarih.
Her yıl, 7 Aralık Kilis'in Kurtuluş Gününde, Kilisliler bu heycanı tekrar yaşıyor.
Bu anma ve hatırlatma törenleri çok kıymetlidir.
Hatırlamak, hürriyet ve özgürlüğümüzü nasıl kazandığımızı, bastığımız her karış toprağın kıymetini bilmemiz gerektiğini, gelecek nesillere öğretmeli ve anlatmalıyız.
ATATÜRK ve İNKİLAPLARI’NIN nasıl bir değer olduğunu gençlere benimsetmeliyiz.
Bu anlamlı gününde sevgili Kilislileri kutluyorum.
İyi ki böyle bir milletin evlatlarıyız demekten onur duyuyorum ..
|