Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29618120
Bugün Ziyaretçi :  1981
Aktif Ziyaretçiler :  313

80'inci İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı
 

 8-18 Eylül 2011 tarihleri arasında açık kalacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 12'si yabancı olmak üzere 15 bakanın katıldığı coşkulu bir törenle kapılarını dünyaya 80.kez açtı.

 

İlknur Bakış /İzmir (Efece Haber) “Çevre ve Çevre Teknolojileri '' temasıyla 8-18 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen 80.İzmir Enternasyonal Fuarı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Sedat Kadıoğlu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkan Vekili Ş.Güldal Mumcu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın Valisi Kerem Al, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve iş dünyası temsilcileri katıldığı törenle açıldı.
 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu nda gerçekleştirilen açılışta, bu yılın 'Partner Ülke si Avusturya nın Gençlik, Aile ve Ekonomiden Sorumlu Federal Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner başkanlığındaki 13 kişiden oluşan üst düzey bürokrat ve işadamı heyetin yanısıra, 'Onur Konuğu İl Denizli den Vali Abdülkadir Demir başkanlığında gelen heyet de yer aldı. Törende ayrıca, Avustralya, Afganistan, Arjantin, Bangladeş, Endonezya, Gana, Irak, KKTC, Kamboçya, Karadağ, Kenya, Kosova, Küba, Lesotha Krallığı, Malezya, Moğolistan, Moritanya, Nijerya, Polonya, Rusya Federasyonu, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Yemen ve Avusturya dan 12 si bakan düzeyinde 26 ülke temsilcisi bulundu.

Açılış töreni, Avusturya dan gelen üç kişilik Johan Strauss Ensemble Senfoni Orkestrası nın verdiği mini konser ve Denizli Belediyesi Pahoy Halk Dansları Topluluğu nun folklör gösterisiyle renklendi.
 
 

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Bütün Türkiye İzmir le gurur duyuyor ''

Törenin açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alkışlar arasında geldiği kürsüde sözlerine “Bütün Türkiye İzmir le gurur duyuyor '' cümlesiyle başladı. İzmir in tarihi, sanayileşmesi ve fuarıyla bir ilkler kenti olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, İzmir in Kurtuluş Savaşı nda zafer bayrağının göndere çeken ilk kent olduğunu hatırlattı. “Bu olay bile tek başına İzmir in bir şerefidir. İzmir, bu açıdan çok önemli bir kenttir. Bu ülkeyi kuranlar şunu söylemişler. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlıktan söz edilemez. Daha Cumhuriyet bile ilan edilmeden ilk İktisat Kongresi İzmir de toplandı. O yıllarda ortak akılla Misak-ı İktisadi yi kabul etti '' dedi. İlk ticaret fuarının İzmir de kurulmasının tesadüf olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir, Akdeniz e kısrak başı gibi uzanan bir bölgedir. Arkasında güçlü bir Ege vardır. Ege demek, barış demektir. Denizli, bilim ve sanayiyi emekle buluşturan olağanüstü atılımlar yapan bir kenttir. Başkan Kocaoğlu nu, Denizli yi onur konuğu il olarak tercih ettiği için yürekten kutluyorum '' diye konuştu.

Bir ülkenin büyümesi ve gelişmesinin sadece kişi başına düşen gelire endekslenemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Öyle olsaydı, Suudi Arabistan dünyanın en gelişmiş ülkesi olurdu. Büyümenin yolu, ekonomi demektir, sosyal yaşam demektir ve en önemlisi insan ve insanın kültürü, aklı, zekası demektir. Zekayı özgürleştirdiğiniz ölçüde büyür ve kalkınırsınız. Hayatı ve gerçeği sorgulayacaksınız. İzmir bunu yapıyor, bunun için İzmir le gurur duyuyoruz '' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir de yapılacak olan Yeni Fuar alanına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, buradaki fuarı bile yetersiz buldu. Görkemli ve Ege nin en büyük fuarını yapacak. Kent içi orman nedir, nasıl yaratılır, İzmirli Aziz Kocaoğlu bunu İzmirlilere gösterdi. Türkiye deki tüm büyükşehir belediye başkanlarını İzmir e davet ediyorum. Sayın Kocaoğlu nu dinlesinler. Kenti kent yapan sinemaları, tiyatrolarıdır. Bütün İzmirlilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum ''

Bakan Ergün: “Yeni İzmir Fuarı çok daha muhteşem olacak ''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İzmir in yanı sıra Türkiye nin her kentinde geçmişten bugüne her alanda çok mesafeler alındığını söyledi. Ergün, “İzmir de Türkiye gibi çok değişti, daha da değişecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye de İzmir de çok muhteşem olacak. Yurtdışından gelen misafirlerimiz daha muhteşem bir tabloyu görerek konuşacaklar, buna canı yürekten inanıyorum. Kendi coğrafya ve tarihlerinin sunduğu fırsatlarla gelişen şehirlerden biri olan İzmir, bundan daha fazla yararlanmalı. İstanbul, Kocaeli ve Antalya da bunlardan daha fazla yararlanmalı. Bazı şehirler ise kendi müteşebbis ruhu ve fırsatlarını kendi yaratıyor, bunlardan biri ise Denizli. Konya, Gaziantep, Sivas, Çorum, Kayseri gibi. Ama Türkiye bir ülke olarak tarih ve coğrafyanın yanı sıra insan gücünün sunduğu fırsatları birleştirerek 2023 nin Türkiye sini gerçekleştirecek '' dedi.

2023 te İzmir Fuarı nda sergilenen ürünlerin de çok daha farklı olacağını söyleyen Bakan Ergün, “Türkiye ihracatının yüzde 95 ini sanayi ürünleriyle yapıyor ama ileride bunlar daha yüksek katma değerli ürünler olacak. İzmir Fuarı nın 92.sini düzenlediğimizde hem ülkeden hem dünyadan daha çok firma ürünlerini sergilemek üzere buraya gelecekler. Kapalı ve açık sergi alanlarıyla yeni bir İzmir Fuarı açıldığında çok daha muhteşem bir İzmir Fuarı na hep birlikte göreceğiz '' diye konuştu.

Bakan Mitterlehner, “İzmir, istikbale olumlu bakıyor ''

Avusturya Gençlik, Aile ve Ekonomiden Sorumlu Federal Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner, İzmir in muhteşem bir şehir olduğunu söyledi. Konuk bakan, “Burada son derece motive olmuş insanlar var. İzmir den çok etkilendim. Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Avusturya arasında yapılan futbol maçı berabere bitti ama bundan sonra kazananlar olacak. Dünyada son derece olumsuz bir ekonomik ortam varken, burada çok olumlu bir izlenim var, istikbale çok olumlu bakılıyor '' dedi.

Türkiye nin ekonominin son derece güçlü bir şekilde güçlendiğini söyleyen Mitterlehner, “Bu tür bir gelişme bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Teknolojik alanlarda işbirliği çok önemli ve bunu birlikte yapabiliriz. İzmir in EXPO 2020 adaylığındaki sloganı da, 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar- sağlık. Size adaylığınızda çok başarılar diliyor ve kalpten destekliyoruz. Avusturya ve Türkiye arasında çok uzun süredir var olan bir dostluğumuz var. Ekonomik alanda her iki ülkeye de başarılarının devamını diliyorum '' diye konuştu.

Vali Demir: “İEF, dünyada saygın bir yere sahip ''

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İEF nin dünyadaki belli başlı fuarlar arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirterek, tüm Denizli halkı adına böyle bir fuarda onur konuğu il olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demir, “Denizli sanayisi, dünya çapında firmalara sahiptir. Yılda 2.5 milyar doları aşan bir ihracat gerçekleşiyoruz. Alnının teriyle, emeğini kazanan, kültürel özelliklerini üretime kazandıran, geçmişle geleceği birleştirerek geçim kaynakları yaratan Denizli, de tekstilin yanı sıra, tarım, kablo ve makine sanayi gibi değişik sektörlerde büyük gelişmeler kaydediliyor. Denizli nin jeotermal kaynakları antik çağlardan bugüne bölgeye güç kazandırıyor. Bu yönüyle, İEF nin temasıyla da uyum gösteriyor '' dedi.

Vali Kıraç: “İzmir, EXPO yla bir ilke daha imza atacak ''

İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ise, İzmir in adeta kendisiyle özdeşleşen Enternasyonal Fuar organizasyonu sayesinde fuarcılık ve uluslararası fuar organizasyonlarında engin tecrübeleri bulunduğuna işaret etti. Birçok alanda ilklerin öncüsü olan İzmir in bir ilke daha imza atmak üzere, bu tecrübesini ve sahip olduğu pek çok özelliğini de dikkate alarak EXPO 2020 gibi çok önemli bir organizasyona aday olduğunu hatırlatan Vali Kıraç, “İzmir in EXPO 2015 adaylığı sürecinde ve sonrasında göstermiş oldukları yakın ilgi, destek ve emekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül e, Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza, İzmir milletvekilleri ile siyasi partilerin genel başkanlarına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İzmir den hiçbir zaman esirgenmeyen bu desteklerin EXPO 2020 sürecinde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum '' dedi.

Yurtdışından gelen delegasyon, sanayici ve işadamlarını da kentin bu büyük projesinde yanlarında görmek istediklerini ifade eden Kıraç, “Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlarımızın yanısıra meslek kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütleri, basın, kanaat önderi, sanayici ve işadamları ve vatandaşlarımızın topyekün olarak bu yarışta lobi faaliyetleriyle bizlere destek olacaklarını biliyorum '' diye konuştu. Vali Kıraç, bu yılki teması “Çevre ve Çevre Teknolojileri '' olarak belirlenen 80.İEF nin çevre bilinci ve hassasiyeti ile çevrenin korunmasına ilişkin iyileştirmelerini daha da arttıracağını kaydetti.

Başkan Kocaoğlu: “EXPO 2020 adaylığı, İEF ye önemli misyon yükledi ''
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İzmir in yanı sıra Türkiye nin her kentinde geçmişten bugüne her alanda çok mesafeler alındığını söyledi. Ergün, “İzmir de Türkiye gibi çok değişti, daha da değişecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye de İzmir de çok muhteşem olacak. Yurtdışından gelen misafirlerimiz daha muhteşem bir tabloyu görerek konuşacaklar, buna canı yürekten inanıyorum. Kendi coğrafya ve tarihlerinin sunduğu fırsatlarla gelişen şehirlerden biri olan İzmir, bundan daha fazla yararlanmalı. İstanbul, Kocaeli ve Antalya da bunlardan daha fazla yararlanmalı. Bazı şehirler ise kendi müteşebbis ruhu ve fırsatlarını kendi yaratıyor, bunlardan biri ise Denizli. Konya, Gaziantep, Sivas, Çorum, Kayseri gibi. Ama Türkiye bir ülke olarak tarih ve coğrafyanın yanı sıra insan gücünün sunduğu fırsatları birleştirerek 2023 nin Türkiye sini gerçekleştirecek '' dedi. 2023 te İzmir Fuarı nda sergilenen ürünlerin de çok daha farklı olacağını söyleyen Bakan Ergün, “Türkiye ihracatının yüzde 95 ini sanayi ürünleriyle yapıyor ama ileride bunlar daha yüksek katma değerli ürünler olacak. İzmir Fuarı nın 92.sini düzenlediğimizde hem ülkeden hem dünyadan daha çok firma ürünlerini sergilemek üzere buraya gelecekler. Kapalı ve açık sergi alanlarıyla yeni bir İzmir Fuarı açıldığında çok daha muhteşem bir İzmir Fuarı na hep birlikte göreceğiz '' diye konuştu. Avusturya Gençlik, Aile ve Ekonomiden Sorumlu Federal Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner, İzmir in muhteşem bir şehir olduğunu söyledi. Konuk bakan, “Burada son derece motive olmuş insanlar var. İzmir den çok etkilendim. Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Avusturya arasında yapılan futbol maçı berabere bitti ama bundan sonra kazananlar olacak. Dünyada son derece olumsuz bir ekonomik ortam varken, burada çok olumlu bir izlenim var, istikbale çok olumlu bakılıyor '' dedi. Türkiye nin ekonominin son derece güçlü bir şekilde güçlendiğini söyleyen Mitterlehner, “Bu tür bir gelişme bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Teknolojik alanlarda işbirliği çok önemli ve bunu birlikte yapabiliriz. İzmir in EXPO 2020 adaylığındaki sloganı da, 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar- sağlık. Size adaylığınızda çok başarılar diliyor ve kalpten destekliyoruz. Avusturya ve Türkiye arasında çok uzun süredir var olan bir dostluğumuz var. Ekonomik alanda her iki ülkeye de başarılarının devamını diliyorum '' diye konuştu. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İEF nin dünyadaki belli başlı fuarlar arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirterek, tüm Denizli halkı adına böyle bir fuarda onur konuğu il olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demir, “Denizli sanayisi, dünya çapında firmalara sahiptir. Yılda 2.5 milyar doları aşan bir ihracat gerçekleşiyoruz. Alnının teriyle, emeğini kazanan, kültürel özelliklerini üretime kazandıran, geçmişle geleceği birleştirerek geçim kaynakları yaratan Denizli, de tekstilin yanı sıra, tarım, kablo ve makine sanayi gibi değişik sektörlerde büyük gelişmeler kaydediliyor. Denizli nin jeotermal kaynakları antik çağlardan bugüne bölgeye güç kazandırıyor. Bu yönüyle, İEF nin temasıyla da uyum gösteriyor '' dedi. İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ise, İzmir in adeta kendisiyle özdeşleşen Enternasyonal Fuar organizasyonu sayesinde fuarcılık ve uluslararası fuar organizasyonlarında engin tecrübeleri bulunduğuna işaret etti. Birçok alanda ilklerin öncüsü olan İzmir in bir ilke daha imza atmak üzere, bu tecrübesini ve sahip olduğu pek çok özelliğini de dikkate alarak EXPO 2020 gibi çok önemli bir organizasyona aday olduğunu hatırlatan Vali Kıraç, “İzmir in EXPO 2015 adaylığı sürecinde ve sonrasında göstermiş oldukları yakın ilgi, destek ve emekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül e, Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza, İzmir milletvekilleri ile siyasi partilerin genel başkanlarına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İzmir den hiçbir zaman esirgenmeyen bu desteklerin EXPO 2020 sürecinde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum '' dedi. Yurtdışından gelen delegasyon, sanayici ve işadamlarını da kentin bu büyük projesinde yanlarında görmek istediklerini ifade eden Kıraç, “Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlarımızın yanısıra meslek kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütleri, basın, kanaat önderi, sanayici ve işadamları ve vatandaşlarımızın topyekün olarak bu yarışta lobi faaliyetleriyle bizlere destek olacaklarını biliyorum '' diye konuştu. Vali Kıraç, bu yılki teması “Çevre ve Çevre Teknolojileri '' olarak belirlenen 80.İEF nin çevre bilinci ve hassasiyeti ile çevrenin korunmasına ilişkin iyileştirmelerini daha da arttıracağını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise,
,
İzmir in yerel yönetimi olarak; geçmiş uygarlıklar ve kültürlerle bağları güçlü, dünyadaki yeniliklere ve önemli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek ölçüde dinamik, bilgiyle gelişen ve zenginleşen; refah düzeyi yüksek, çevresindeki doğal yaşamı, toprağı, suyu ve havası korunmuş bir kent için uğraş verdiklerini belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hemşehrilerimizin ortak çıkarlarını gözeterek hakça planlama yapan, hizmet ve yatırımları dengeli dağıtan, sürdürülebilir bir çevreyi gözeten, sosyal kesimler arasındaki eşitsizlikleri azaltmış ve toplumsal barışı korumuş bir yönetim modelini tavizsiz uygulamaya çalışıyoruz '' dedi.

Kapılarını 80. kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı nın, kentin EXPO 2020 adaylığı ile birlikte çok daha önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir yandan Gaziemir deki 330 bin metrekarelik arazi üzerinde profesyoneller için 'dünya ölçeğinde yeni bir fuar alanı oluştururken, diğer yandan da Kültürpark taki 26 bin metrekarelik hollerimizi kongre merkezine dönüştürmek için çalışıyoruz. Fuarımızın geleneksel yapısını da, yeni eğlence, kültür ve sanat etkinlikleriyle zenginleştirmek, geliştirmek istiyoruz. Tüm stratejimizi İzmir in 2020 yılında yapmasını arzuladığımız büyük EXPO organizasyonu üzerine kurarak projelerimizi bu ana hedef doğrultusunda yürütüyoruz '' diye konuştu.

İnciraltı nın planlanması için özel yasa çıkarılmasının önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya örneğinde olduğu gibi, turizm ve hizmet sektörlerine, en kısa zamanda hem de birkaç kat fazla olarak geri döneceğine inandığımız özel teşviklerin getirilmesi ve bölgesel teşvik düzenlemesindeki eşitsizliğin giderilmesi konusunda Ankara nın kentimize bu süreçte 'omuz vermesine ihtiyacı var. Bu üç “mütevazı '' talebimizin, Akdeniz in en önemli kentlerinden biri olma hedefiyle hızlanan İzmir in önündeki birkaç bariyerin kaldırılması olarak algılanmasını istiyoruz ''

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise,
 
İzmir, in EXPO 2015 sürecinde yurtdışında çok rağbet gören bir kent olduğunu söyledi. 2020 adaylığına değinen Hisarcıklıoğlu, “Bu yarış sadece İzmir in değil, ülkemizin yarışıdır. Biz TOBB olarak dün olduğu gibi bugünde bu sürece her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü, biliyoruz ki İzmir kazanırsa, Türkiye kazanır '' diye konuştu. “İEF, İzmir in dünyaya açılan penceresidir '' diyen Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir in daha büyük ve yeni bir fuar merkezine sahip olması gerektiğini biz de söylüyoruz. Bu müjdeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ndan aldık. Dünya markası olan bu kent, fuarlarla taçlanacak ''

İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Gülerman da, İzmir Fuarı nın, dünya barışına ve ülkelerin kaynaşmasına ve kalkınmasına hizmet edeceğini söyledi. Gülerman, fuarın Türkiye ekonomisine ayna tuttuğunu belirterek, 'Sosyal yaşamı da renklendiren fuar, her yıl daha da ihtisaslaşıyor '' diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle Açıkhava Tiyatrosu ndaki tören son buldu. Katılımcılar daha sonra hep birlikte Kültürpark 1 No lu holdeki Denizli ve 3 No lu holdeki Avusturya standlarının açılışını gerçekleştirdi.

80.İEF hakkında kısa notlar…
İzmir Enternasyonal Fuarı, 80. yılında ilk kez 'partner ülke uygulamasına geçti. Fuarın ticari yönünü ortaya çıkarma amacıyla yapılacak uygulamayla İzmir, partner olarak Avusturya yı ağırlayacak.. Şimdiye değin, sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya nın onur konuğu ülke olduğu fuarda, Avusturya partner ülke ünvanını alan ilk ülke olma özelliğine sahip.

2005 yılından bu yana sürdürülen 'onur konuğu il uygulaması çerçevesinde bu yılki onur konuğu il ise Denizli. İzmir den sonra Ege Bölgesi nin en büyük ikinci kenti olan Denizli, 80. İzmir Enternasyonal Fuarı nda sanayi ve ticaretinin yanı sıra tarihsel zenginlikleri, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, örf, adetleri ve diğer tüm yönleriyle, kendisini tanıtma ve sergileme olanağını bulacak. Önceki yıllarda sırasıyla Mardin, Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale ve Gaziantep 'onur konuğu il olmuştu.

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlen İzmir Enternasyonal Fuarı nın bu yılki ana teması 'Çevre ve Çevre Teknolojileri olarak belirlendi. Tema kapsamında 80.İzmir Enternasyonal 'Çevre Zirvesi ne de ev sahipliği yapacak. 80.İEF Çevre Zirvesi 15 – 16 – 17 Eylül 2011 tarihlerinde Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi nde düzenlenecek.

Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan ve Türkiye nin en eski fuar organizasyonu olan İEF ye bu yıl 55 ülkeden 256 sı yabancı 827 si yerli 1083 firmanın katılıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarı, yaklaşık 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar giriş ücretleri tam 2 TL, öğrenci 1 TL olarak belirlendi. Girişlerde kentkart kullanılacak.
 

Ekleyen:  Efe'ce Haber Gazetesi
Tarih:  10.9.2011
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
Eklenen Yorumlar 
Efe'ce Haber Gazetesi Yazıları
Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürü Atilla Yıldırım Efe'ce Haber Gazetesi [ 27.9.2023 Devamı
Kilis’te trafik denetimi yapıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.8.2023 Devamı
Gazeteciler ve Basın BayramıEfe'ce Haber Gazetesi [ 26.7.2023 Devamı
Engelli Maaşları YatırıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.6.2023 Devamı
Geleceğimizi belirleyeceğimiz ANNELER GÜNÜEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.5.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkıyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
14 Mayıs'taki seçimler için 6 adımda oy kullanma rehberiEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 7.5.2023 Devamı
Türk teknoloji şirketi Avrupa'da "dijital ikize" liderlik ediyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Çanakkale Savaşları'nın izleri, yaşayan coğrafyada varlığını sürdürüyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı 23 gemi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 23 limanı ziyaret edecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
TBMM arşivinden ilk 23 Nisan kutlamalarıEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
ODTÜ'den uzuv kayıplarına karşı yüksek hareket kabiliyetli yerli protez teknolojisiEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Brezilya'daEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kilim ve halı dokuma kursunun 83 yaşındaki kursiyeri bildiklerini gençlere öğretiyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı'nda Nurdağı ve Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Gaziantep'teki Dülük Antik Kenti turizme kazandırılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Türkiye Yüzyılı ile..Efe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli 40 Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı alacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Antakya Medeniyetler Korosu yeniden sahnedeEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruzEfe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
DEPREM ve UMUT Sergi Etkinliği Efe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
Depremde hayat kurtaran "Duvar Arkası Radar"a talep arttıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Oyuncu Köksal Engür yaşamını yitirdiEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Hatay'ın hafızası tarihi yapıların enkazından 300'e yakın eser kurtarıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle deprem bölgesini ayağaEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
45 bin yeni öğretmen ataması 8 Mayıs’ta yapılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'deEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Yüksek Seçim Kurulu yurt içinde 190 bin 736 sandık kurulacağını açıkladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Hırka-i Şerif ziyarete açıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
EYT kıdem tazminatı ödemeleri için KGF destekli kredi başvuruları bugün başladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Frankofoni Baharı etkinlikleriEfe'ce Haber Gazetesi [ 23.3.2023 Devamı
Ramazan ayına özel "Asitane Meşkleri" konseri 28 Mart'ta AKM'de düzenlenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
"30. İstanbul Caz Festivali" 7-18 Temmuz'da gerçekleştirilecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam