Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29617992
Bugün Ziyaretçi :  1853
Aktif Ziyaretçiler :  184

Büyük Usta Müşfik Kenter’i kaybettik
 

 
Bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören tiyatronun efsanevi ismi Müşfik Kenter (80) tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti
Akciğer kanserine yakalanmasının ardından hastalığına bağlı olarak gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle bir süredir tedavi altında olan Türk tiyatrosunun dev sanatçısı dün kaldığı yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.
 
Kenter’in tedavi gördüğü hastane de yazılı açıklama yaparak Kenter’in solunum ve dolaşım yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamada: 7 Ağustos 2012 tarihinde akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastanemizde Prof.Dr. Günseli Kılınç tarafından tedavi altına alınan, ülkemizin değerli sanatçılarından Müşfik Kenter tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde solunum ve dolaşım yetersizliği nedeniyle saat 16.20’de hayatını kaybetmiştir” denildi. Kenter’in cenazesinin cuma günü saat 10:00’da Kenter Tiyatrosu’nda yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazını tasiben toprağa verilmesi bekleniyor.
 
Büyük ustanın ardından ağıtlar

- Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin: Bizim için farklı bir yerde duran bir sanatçıydı. Müşfik Abi hepimiz için farklı bir yerde duran biriydi. Hem hocamız hem ders aldığımız insandı. Her zaman öğrendiğimiz ders aldığımız biriydi. Önce iyi insan olacaksınız sonra mesleğinizde başarılı olacaksınız derdi. O gerçekten iyi bir insandı. Ne mutlu ki onunla aynı dönemlde aynı mesleği paylaşabilme olanağına sahip oldum.

- Ali Poyrazoğlu: Çok üzüntülü olduğumu söylemek isterim. Çok sevdiğim bir insandı, dostum, ustam, hocamdı, karşılıklı hiç oynamadık. Çok iyi kalpli, çok saygılı, çok dost, yeni bakışlarından aydınlıktan yana olan dünyanın geleceği için derdin kaygılar taşıyan ve bu üzüntüsünü içinde saklamaya çalışan bir insandı. Türk tiyatrosu için de insanlık için de büyük kayıptır. İnşallah öğrencileri, bizler onun ruhunun kırıntılarını seyircilere aktarırız.

- Halil Ergün: İçim yandı. Başka türlü ifade edemiyorum. Destansı bir aktörü kaybettik. Onlarca yıla imza atmış bir aktör. Benim özel olarak hayran olduğum bir hocaydı. Yetiştirdiği öğrencileri sahneye koyduğu oyuncuları. Kişiliği.. heyecandan anlatamıyorum. Benim için çok özel bir özel insandı. Birlikte çalışma şansımız oldu. Orada hayranlık duydum. İlk dublajımı birlikte yaptık. İlk başta konuşamadım. Ellerim titiriyordu. Bir gün Müşfik Hoca geldi. benim dilim tutuldu. İlk kez o zaman yan yana oldum. Geldi sarıldı bana, anladı halimi. Tüm rahmetler üstüne olsun.

- Hülya Koçyiğit: Türk tiyatrosu denilince Kenter soyadı yanında anılır. Türk tiyatrosuna emek vermiş dev bir sanatçı. Hepimiz ona hayrandık. Yıldız Hanım’a ve eşi Kadiye Hanım’a Allah sabır versin. Allah kuvvet versin. Çok büyük bir değeri kaybettik. Ben Müşfik Bey ile bir rol paylaştım. Bu benim kazanımım. Ömrüm boyunca da öyle olacak. Haberi aldım bütün vücudum acıyla sarsıldı. Aileyi düşünmek bile istemiyorum.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Türkiye’nin aydınlık düşüncesi için çok önemli bir ismi kaybettik. Ben de çok üzgünüm. Eşi ile konuşmuştum. Allah’tan ümit kesilmez noktasındaydık ama buraya kadarmış. Bu sene içinde son kez Adana’da beraber olduk. Tiyatro festivali nedeniyle Yaşam boyu başarı ödülü takdim etme onuruna erişmiştim. O akşamı da çeşitli konularda söyleşerek birlikte geçirmiştik. Üniversite yıllarımdan beri izlediğim bir büyük sanatçıydı. Hem bütün klasik oyunlarla bizi tanıştırdı hem Orhan Veli’den Nazım Hikmet’ten çeşitli uyarlamalarla bizim dünyamızda yeni sesleri bütün dünyaya çıkardı. Gerçek bir hocaydı ve bir ekoldü. Hepimiz için çok büyük bir kayıp. Eşine sanatseverlere başsağlığı diliyorum.

twitter’da gözyaşları

Büyük ustanın ölüm haberinin ardından ünlü isimler twitter sayfalarında başsağlığı mesajları yayımladılar.

- Ceyda Düvenci Akgün

Müşfik Kenter çocukluğum, büyük usta, güzel bakan gözler, sıcacık bir kalp, kulağımdaki en güzel ses... Hiç olmasan da mutlaka varsın...

- Tolgahan Sayışman

Müşfik Kenter’i kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Hepimizin başı sağ olsun.. Kaybımız çok büyük çok...

- Nilgün Belgün

Turk tiyatrosunun en önemli aktörlerinden biri olan Müşfik Kenteri kaybettik haberi geldi.. Türk tiyatrosunun başı sağ olsun..

- Ali Sunal

Oyuncular adına sevindirici tarihi bi haberi alırken Müşfik Kenter’i kaybettiğimizi öğrendim, hayat bir oyun gibi mekanın cennet olsun usta...

- Sertab Erener

Musfik Kenter yattığın yer cennet olsun! Türkiye senin gibi büyük bir sanatçıyı kaybettiği için çok üzgün

- Cem Davran

Nurlar içinde yat Müşfik Hoca. Büyük aktördü, çok büyük. Mekanın cennet olsun.

- Oyuncu Orhan Alkaya

Ah AGA! Ah Müşfik ve Kenter Abi! Hayran olduğum iki oyuncudan biriydin. Varsa eğer mekânın cennet olur zaten.
Kadriye, harika insan, sabır!

- Oyuncu Sarp Apak

Kendisiyle çalışma şansım da olmuştu… Özellikle ailesine ve öğrencilerine Allah kolaylık versin..

- Sinema eleştirmeni Alper Turgut

Önce Metin Erksan şimdi de Müşfik Kenter... Sevmek Zamanı geldi geçti, şimdi cennet zamanı...

- Oyuncu Berna Laçin

Müşfik hocamizi kaybettik:-((((

- Müzisyen Dogan Duru

Müşfik Kenter guzel insandi..

- Müzisyen Erdem Yener

Müşfik Kenter vefat etmiş. çok üzüldüm.

- Ceyhun Yılmaz

Müşfik Kenter de melek oldu

- Gazeteci Asu Maro

Duymaktan korktuğumuz haber geldi... Müşfik Kenter...

- Gazeteci Ali Deniz Uslu

Tanımasanız da ailenizden biri gibi görürsünüz bazılarını, MüşfikKenter... öyle işte... (VATAN MAGAZİN SERVİSİ)

Sahnenin duayeni uğurlanıyor

Akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter için 17 Ağustos Cuma günü Kenter Tiyatrosu’nda tören düzenlenecek. Diplomat Ahmet Naci Kenter ve Olga Cynthia’nın çocuğu olarak 1932’de İstanbul’da dünyaya gelen Müşfik Kenter, 1947’de Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde tiyatroya başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim gören ve okulu 1955’te yüksek dereceyle bitirerek Devlet Tiyatrosu’na giren Kenter’in sanat yaşamı, oynadığı Oğuz Ata oyunu ile başladı. Kenter, 1959’da Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı ve İstanbul’a giderek kardeşi Yıldız Kenter ile beraber Muhsin Ertuğrul ile çalıştı. Kenter’ler, Şükran Güngör ve Kamuran Yüce ile bu dönemde bir araya geldiler ve dörtlü olarak birlikte uzun yıllar tiyatro yaptılar. 1960-1961 yıllarında Site Tiyatrosu’nu kurdular, ancak 1962’de adı Kent Oyuncuları olarak değiştirildi.

25 yıl Orhan Veli

İngiliz Kültür Heyeti ve Rockefeller’den burslar alarak Amerika ve İngiltere’de tiyatro araştırmaları yapan ve incelemelerde bulunan Kenter, İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Yugoslavya, Kıbrıs gibi birçok ülkede oyunlar sergiledi.

Kenter, Murathan Mungan’ın Orhan Veli şiirlerinden düzenlediği ”Bir Garip Orhan Veli” isimli tiyatro oyununu 25 yıldan fazla süre sahneledi. Bu oyun, aynı oyuncuyla Türkiye’de en uzun süreli sergilenen eserlerden biri oldu. Kenter, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan emekli olduktan sonra, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Başkanlığı ve Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulundu. Sanatçı, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu da yaptı. 1966 Antalya Film Festivali’nde ”Bozuk Düzen” filmiyle ”En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülünü kazanan Kenter, yerli-yabancı TV filmlerinde, belgesel ve reklamlarda seslendirme yaptı. ”Nasrettin Hoca Bir Gün”, ”Çözüm”, ”Kuvayi Milliye”, ”Huysuz İhtiyar”, ”Anlat Şehrazat (Binbir Gece Hikayeleri)”, ”Martı”, ”Helen Helen”, ”Lütfen Kızımla Evlenir Misin”, ”İvanov”, ”Nükte”, ”Ramiz ile Jülide” isimli tiyatro oyunlarında sahne alan Kenter, ”Dişi Kurt”, ”Sessiz Harp”, ”Dişi Örümcek”, ”Murtaza”, ”Şeytanın Kurbanları”, ”Sevmek Zamanı”, ”Bozuk Düzen”, ”O Kadın”, ”Üç Arkadaş”, ”Seni Kalbime Gömdüm” gibi sinema filmlerinde oynadı.

Kenter ayrıca, ”Avrupa Yakası”, ”Mevlana Aşkı Dansı”, ”Sessiz Gemiler”, ”Elveda Yabancı”, ”Çöl Faresi”, ”Emekli Başkan”, ”Geçmiş Bahar Mimozaları”, ”Ateşten Günler”, ”Gecenin Öteki Yüzü”, ”Kurtuluş”, ”Hayat Bazen Tatlıdır”, ”Şapkadan Babam Çıktı”, ”Zümrüt” isimli televizyon dizilerinde de yer aldı.
 
 
Ekleyen:  Efe'ce Haber Gazetesi
Tarih:  16.8.2012
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
Eklenen Yorumlar 
Efe'ce Haber Gazetesi Yazıları
Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürü Atilla Yıldırım Efe'ce Haber Gazetesi [ 27.9.2023 Devamı
Kilis’te trafik denetimi yapıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.8.2023 Devamı
Gazeteciler ve Basın BayramıEfe'ce Haber Gazetesi [ 26.7.2023 Devamı
Engelli Maaşları YatırıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.6.2023 Devamı
Geleceğimizi belirleyeceğimiz ANNELER GÜNÜEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.5.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkıyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
14 Mayıs'taki seçimler için 6 adımda oy kullanma rehberiEfe'ce Haber Gazetesi [ 9.5.2023 Devamı
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 7.5.2023 Devamı
Türk teknoloji şirketi Avrupa'da "dijital ikize" liderlik ediyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Çanakkale Savaşları'nın izleri, yaşayan coğrafyada varlığını sürdürüyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı 23 gemi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 23 limanı ziyaret edecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
TBMM arşivinden ilk 23 Nisan kutlamalarıEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 22.4.2023 Devamı
ODTÜ'den uzuv kayıplarına karşı yüksek hareket kabiliyetli yerli protez teknolojisiEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Brezilya'daEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kilim ve halı dokuma kursunun 83 yaşındaki kursiyeri bildiklerini gençlere öğretiyorEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı'nda Nurdağı ve Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Gaziantep'teki Dülük Antik Kenti turizme kazandırılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Türkiye Yüzyılı ile..Efe'ce Haber Gazetesi [ 12.4.2023 Devamı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli 40 Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı alacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Antakya Medeniyetler Korosu yeniden sahnedeEfe'ce Haber Gazetesi [ 30.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruzEfe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
DEPREM ve UMUT Sergi Etkinliği Efe'ce Haber Gazetesi [ 29.3.2023 Devamı
Depremde hayat kurtaran "Duvar Arkası Radar"a talep arttıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Oyuncu Köksal Engür yaşamını yitirdiEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Hatay'ın hafızası tarihi yapıların enkazından 300'e yakın eser kurtarıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle deprem bölgesini ayağaEfe'ce Haber Gazetesi [ 27.3.2023 Devamı
45 bin yeni öğretmen ataması 8 Mayıs’ta yapılacakEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'deEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Yüksek Seçim Kurulu yurt içinde 190 bin 736 sandık kurulacağını açıkladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Hırka-i Şerif ziyarete açıldıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
EYT kıdem tazminatı ödemeleri için KGF destekli kredi başvuruları bugün başladıEfe'ce Haber Gazetesi [ 24.3.2023 Devamı
Frankofoni Baharı etkinlikleriEfe'ce Haber Gazetesi [ 23.3.2023 Devamı
Ramazan ayına özel "Asitane Meşkleri" konseri 28 Mart'ta AKM'de düzenlenecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
"30. İstanbul Caz Festivali" 7-18 Temmuz'da gerçekleştirilecekEfe'ce Haber Gazetesi [ 21.3.2023 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam