Dünya Sağlık Teşkilatı'nın temel yasasında, "Sağlık, yalnız hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir" diye tanımlanmıştır.
Ülkemizde tıp dünyası doktorlarına bir göz attığımız zaman, tıp dalında üstün başarı gösteren bir çok doktorlarımızı görmekteyiz. Bunlardan Dr Refik Saydam, Prof. Dr. Rıdvan Ege, Dr. Sami Ulus, Prof. Dr. Siyasi Ersek, Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Usman ve nicelerini görmekteyiz.
Dr. Refik Saydam: Tıp dünyasının ilk düayeni Dr. Refik Saydam'dır. 8 Eylül 1881 tarihinde İstanbul Fatih semtinde dünyaya gelen Refik Saydam, 1882'de Fatih Askeri Rüştiyesi'ne, 1896'da ise İstanbul Kuleli Askeri İdadisi'ne girdi.
1914'te atandığı Sahra Genel Sağlık Müfettiş Muavinliği sırasında Bakteriyoloji Enstitüsünü örgütleyerek tifo, dizanteri, veba ve kolera aşılarının, tetanoz ve dizanteri serumlarının burada üretilmesini ve 1.nci Dünya Savaşı boyunca Ordu ihtiyacının karşılanmasını sağladı. Bu nedenle Dr. Refik Saydam'ın tıp çalışmaları, o kadar anlamlı ve sevindirici ki, onunla gurur duymaktayız.
Dr. Sami Ulus: 1904 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen Sami Ulus, İlk, Orta ve lise tahsilinden sonra tıbbiye eğitimi aldı. 1922 yılında 21 yaşında Tıp doktoru oldu.
Dr. Sami Ulus, tıp alanına bir çok değerler kazandırdı. İlk olarak 1944 yılında basılan kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokulların son sınıflarına ders kitabı olarak okutuldu. Daha sonra 1957 yılında Ankara Hastanesi'nde çocuk doktoru olarak görev aldı ve burada bir çok çocuk doktoru yetiştirdi. Ayrıca Ankara'da bir çocuk hastanesi açılmasına öncülük etti.
Prof. Dr. Rıdvan Ege: 1925 yılında Denizli'de dünyaya gelen Prof. Dr. Rıdvan Ege, ilkokuldan sonra askeri tıbbiyeye girmiş, daha sonra 1948 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.
Kendini tıp dalına adayan Rıdvan Ege, özellikle ortopedi ve Travmatoloji dalında kendini geliştirmiş ve Ankara Top Fakültesi Dekanlığı, Ankara ve Gazi Üniversitesi senato üyeliği, üniversiteler arası kurul üyeliği, Kazaları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Ankara, Antalya ve Gazi Tıp Fakülteleri Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Birleşmiş Milletler 1981 yılı Sakatlar Yılı Teknik Direktörlüğü, Dünya Sağlık Teşkilatı Danışmanlığı, Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve Antalya ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakülteleri'nin kuruluşuna öncülük etmiştir.
Prof. Dr. Siyami Ersek: 6 Haziran 1920 yılında Uşak'ta dünyaya gelen Siyami Ersek, ilkokul, ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi Cerrahi Kliniği'nde genel cerrahi ihtisasına başladı.
1960 yılında bu gün kendi adıyla anılan ve daha önce senatoryum olan Haydarpaşa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi'ni kurdu.
UNESCO'nun organizasyonu ile Pakistan, Hindistan ve İran'da seri konferanslar veren Prof. Dr. Siyami Ersek, İngilizce, Fransızca ve Rusça biliyordu. Tübitak üyesi olan Ersek'in yayınlanmış olarak 4 kitabı ve 200'ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.
İnsanlara değer veren ve mesleğini seven bütün doktorları candan kutluyor ve bu konuda Prof Dr. Rıdvan Ege'nin, "Bütün hekimler sevmesini, vermesini ve paylaşmasını bilmelidir" anlamlı sözüyle onu rahmetle anıyorum.
Bodrum değil Tunceli Bir zamanlar askeri operasyonların yapıldığı Tunceli'nin Kutuderesi Vadisi'nde bulunan Munzur Çayı sahili şimdi tatilcilerin gözdesi...Munzur çayı sahlilindeki renkli görüntüler Bodrum'u aratmıyor.
Piramitlerin sırrı ortaya çıkıyor Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Giza Piramitlerinin bilinen en eski parçası olan Keops Piramidi, aradan asırlar geçmesine rağmen sırrını hala muhafaza ediyor.
Mehmet Kadıoğlu'nun şiirleri Mahzunlaşmaya başladı garip gönlüm Yaklaştı Kilis’ten ayrılık günüm Dostlarım, arkadaşlarım, anam özüm Yine burnumda tütecek, yok mu çözüm