Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29599264
Bugün Ziyaretçi :  3078
Aktif Ziyaretçiler :  3078

Bakan Özer: Deprem bölgesindeki illerden 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı

 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Deprem sonrası Malatya'da çalışmaların başarılı şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Özer, amaçlarının vatandaşların sağlam binalara ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak olduğunu söyledi.

Özer, Malatya'daki nakil işlemlerinin çok hızlı ilerlediğine dikkati çekerek, "10 binin üzerinde konteyner kent planlaması ile ilgili çalışmalar nihayetlendi ve 1110 tane konteyner Malatya'da artık vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "sağlam" raporu verilen kamu binalarına tüm memurların ve çalışanların geçtiğini belirten Özer, vatandaşların sağlam raporlu binalara geçişiyle hayatın normal akışına kavuşmasını hızlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Taşımalı eğitim kapsamına aldık"

Bakan Özer, bölgedeki 10 ilde Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev yapıyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci önem burada, 10 ilde tüm sınıf, kademelerde devamlılık şartı aranmayacak. Yeni bir karar daha aldık. 10 ilde kurulan çadır merkezlerini, yurtları, konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz, sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşınmalarını sağlayacağız. Yine ailelerin istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasite oluşturduk. Ama şu ana kadar bu imkandan sadece 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı. Yine istişare ederek, biliyorsunuz oradaki tam burslu öğrenci kapasitesini yüzde 10'a çıkartmıştık. Yani bu kapsamda 110 bin 735 ilave kapasite verildi, özel öğretim kurumlarında. Bunlardan da şu ana kadar 2 bin 332 öğrencimiz, vatandaşımız yararlandı."

Milli Eğitim Bakanlığının Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın bölgede hizmet verdiğini, bu sayının 5 bine çıkarılacağını dile getiren Özer, çadır kentlerle, konteyner merkezlerinde 355 psikososyal destek çadırı oluşturduklarını dile getirdi.

Cuma gününe kadar 10 ildeki çadır kentler, konteyner merkezleri ve toplanma yerlerinin tamamında bu psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacaklarını bildiren Özer, bu çadırlarda çocukların psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteğin verildiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının çocuklarla aktiviteler yaptığını anlattı.

Ders ücretleri düzenlemesi

Bölgedeki 212 bin öğretmenin şu anda idari izinde olduğunu hatırlatan Özer, "Okullar açılmadığı için onların giriş ücretlerinin tamamını ödüyoruz. Bugün itibarıyla bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Ücret karşılığı derse giren öğretmenler ve usta öğreticiler de deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ücretlerinin tamamını alacaklar." diye konuştu.

Bakan Özer, depremden etkilenen bölgede 20 bin 868 okul binası olduğunu, bunlardan 95'inin yıkıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Diğer tüm binaların hasar tespiti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. Bu 10 ildeki eğitim planlamasıyla ilgili hangi ilçelerde, hangi bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız. İnşallah önümüzdeki hafta itibarıyla bu çalışmaları da sonuçlarımızı da tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız. Yine bu kapsamda buradaki depremzede öğretmenlerimizin ve idari personelimizin diğer illere görevlendirme talepleriyle ilgili, özür tayinleriyle ilgili, diğer illerden buraya gelecek öğretmenlerle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Onların planlamasını inşallah önümüzdeki hafta itibarıyla paylaşacağız. 71 ilde, 20 Şubat tarihi itibarıyla eğitim öğretime ve okul öncesinden liseye kadar başlıyoruz. Bizim hayatı normalleştirebilmemiz için öncelikli olarak eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, devletin tüm kurumlarının sahada tüm imkanlarıyla çalışmalarını yürüttüğünü, hızlı bir şekilde zor süreci atlatmayı istediklerini de sözlerine ekledi.

AA

Ekleyen:  Efe'ce Haber Gazetesi
Ekleme Tarihi:  15.2.2023
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
 
Eklenen Yorumlar 
Bu Konuda En Çok Okunan Yazılar
Şair Faruk Oray'da Efece Haber'de
Milli Şair Faruk Oray'da artık Efece Haber'de. "Sende yaşlanacaksın" isimli şiirini sizlere sunuyorz. Her hafta yeni bir şiirinı okuyacaksınız Efece Haber'de.
Efe'ce Haber Gazetesi [ 23.10.2010 Devamı
 
Ölüm tarlalarından insan manzaraları
İbrahim Güneş/Kilis (Efece haber) -1951 yılında kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gömülen mayınlardan olumsuz yönde etkilenen ve sakat kalanlarla mayınlı ölüm tarlalarında yaşamlarını kaybedenler.
Efe'ce Haber Gazetesi [ 1.6.2009 Devamı
 
İftar sofraları ve yöresel yemekler
İftar sofraları; mübarek Ramazan ayında akşam saatinde açılan sofralardır. İftar sofraları aile fertlerini, yakın dost ve akrabaları bir araya getiren bolluk bereket sofralarıdır.
Efe'ce Haber Gazetesi [ 3.9.2009 Devamı
 
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam