Sevgili okurlarım, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği “Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarak lider ülke olma” hedefine ulaşmamız, ancak çocuklarımızın çok iyi bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi ve nitelikli eğitim almasıyla gerçekleşebilir.
Ülkemizin nüfusunun hızla artması ve iç göçler nedeniyle yer değiştirmesi, bilim ve teknolojideki baş döndüren hızda gelişmeler çağdaş eğitim ihtiyacını ve bu eğitime ulaşılması sürecindeki sorunları artırmaktadır.
Bu ihtiyaçların karşılanması ve çözümü için gerekli olan bütçeler sadece devlet bütçesinden ayrılan kaynaklarla karşılanamayacak kadar büyüktür ve toplumun maddi, manevi desteğine duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.
Milli Eğitim Vakfı, Genel Merkezi ve İktisadî İşletmeleri'nde görev alan 800'ün üzerinde çalışanıyla, ülkemizin eğitimli istihdam gücüne önemli bir katkı sunarak;
“Ulu Önder Atatürk, eğitim hizmetlerinde katılımcı bir anlayışın hâkim olması gerektiğini öngörmektedir.”
Bu anlayışın gereği olarak, millî eğitim hizmetlerinin, millî eğitim amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda sağlanabilmesinin desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı’nca bir vakıf kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Vakıf kuruluş çalışmalarını yürütmek üzere beş kişiden oluşan bir heyet oluşturulmuş, bu heyette Osman Güngör Feyzoğlu, Hüseyin Aktuğ, Abdullah Çelik, İhsan Özçukurlu ve Necat Bozkurt görevlendirilmiştir.
Hazırlıkları çeşitli aşamalardan geçen vakfımızın kuruluşu 19 Şubat 1981 yılında millî eğitim davasına gönül vermiş 9 tüzel, 29 gerçek kişiden oluşan kurucu üyeler tarafından tamamlanmıştır.
MEV Koleji Özel Okulları'nı İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam beş Eğitim Kampüsü ile hizmet veren büyük bir eğitim markasına dönüştürmeyi başaran Vakıf, şehit ve gazi çocuklarımızın yanı sıra yüzlerce başarılı öğrencimizi de bu okullarda burslu okutmaktadır.
MEV Öğretmenevi ise konaklama ve ziyafet hizmetleriyle ülkemizdeki öğretmenevlerine örnek olmakta, öğretmenlerimiz için güvenli bir yuva olarak hizmet vermektedir.
Millî Eğitim Vakfı’na 903 sayılı kanun ve Vakıf Senedinde yer alan hükümlere uygun faaliyetlerini sürdürdüğü sürece Bakanlar Kurulu Kararıyla Vergi Muafiyeti tanınmıştır.
Millî Eğitim Vakfı gerçekleştirmiş olduğu başarılı hizmetler nedeniyle;
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 2 kez “Yılın Vakfı” seçilmiş,
Cumhurbaşkanlarımız Sn. Kenen Evren ve Sn. Süleyman Demirel’den birer “Şükran Plaketi”
Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah GÜL’den de eğitime katkıları nedeniyle “ALTIN MADALYA ve ŞİLT” ile ödüllendirilmiştir.
Milli Eğitim Bakanı Sn. Hasan SAĞLAM’dan “ONUR BELGESİ”
Milli Eğitim Bakanı Sn. Avni Akyol’dan “ŞÜKRAN PLAKETİ” ve “ONUR BELGESİ”
Milli Eğitim Bakanı Sn. Metin Bostancıoğlu’ndan “ONUR BELGESİ”
Millî Eğitim Bakanı Sn. Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK’ten “TAKDİR BELGESİ”
Millî Eğitim Bakanı Sn. Prof.Dr. Ömer DİNÇER’den “TEŞEKKÜR BELGESİ”
Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nden “ŞÜKRAN PLAKETİ” ve “ALTIN MADALYA”
Ankara, İstanbul ve Erzurum Valiliği’nden birer “Şükran Plaketi” ile ödüllendirilmiştir.
Başarılarla dolu Milli Eğitim Vakfı’nın 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığına güven tazeleyerek yeniden Mehmet Temel seçildi.
Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen üyeler; Hakkı Güngör, A. Remzi Sezgin, Metin Yaraman, Fehmi Rasim Çelik, Yusuf Büyük, Talat Bulut, Ahmet Gül, Salih Çelik.
Denetim Kurulu üyeleri; Hüseyin Acar, Orhan Ekinci, Murat Tekin.
Milli Eğitim Vakfı, Genel Merkezi ve İktisadî İşletmeleri'nde görev alan 800'ün üzerinde personeliyle, ülkemizin eğitimli istihdam gücüne önemli bir katkı sunmaktadır.
MEV Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Temel başta olmak üzere eğitime hizmet eden tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum.
|