Sevgili okurlarım, genel başkanı olduğum, Kilis Yardımlaşma Derneği (KİLYAD) yirmi beş yaşında. 21 Mart 1991 tarihinde kurulmuş olan derneğimiz, hizmet dolu, onurlu yirmi beş yılını da geride bıraktı.
Sözde değil, özde Kilisli olan, kendisine bir ses verene bin yankı veren, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavrayan gönül dostlarımız;
M. Hikmet Çelebi, Ekrem Çetin, M. Yahya Efe, Asım Çetin Keçik, M. Reşit Bıyıkbeyi, Mennan Erşanlı, Tahir Sanlı, Zafer Sürek, Nuri Demir, M. Kahraman Efe, Cavidan Jale Kalkan, M. Halil Leylak, Mustafa Çetinalp, Ökkeş Metim Güçdemir, Sevin Aslanpay, Mahmut Şarkbay, M. Aslan Efe, M. Arif Sanlı, Nüveyre Taşkın, Emine Işıl Öztürk, Türkan Efe ve Gönül İyigün ile birlikte, Kilis Yardımlaşma Derneğini kurduğumuz zaman, bizleri oldukça zor günler bekliyordu.
Ülkemizin aydınları, bürokratları ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile zoru başardık…
Şunu iftiharla söyleyebiliriz ki; derneğimiz kurulduğu günden bu yana geçen yirmi beş yıl içerisinde, yardımlaşma başta olmak üzere yapmış olduğu sosyal ve kültürel etkinliklerle, sözde kültür derneklerine örnek olacak şekilde bir ilerleme kaydetmiştir.
Dernek sadece; güzel Kilis’imizin tanıtımını yapmak, problemlerini gerekli platformlara taşımakla kalmamış, ülkemizin genelini ilgilendiren konularda da, sosyal ve kültürel faaliyetlerini başarıyla sürdürmüştür.
Geniş halk kitlelerinin yararına, sosyal ve kültürel etkinlikler geliştirerek, Kilis’in sesini yurt çapında duyurmuştur.
Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana, dar gelirli ailelerin öğrenim gören başarılı çocuklarına karşılıksız burs vermektedir.
Yüzlerce yoksul aileye ve kimsesiz çocuklara yardım yapmaktadır.
Bu konuda bizlere destek olanlar; bu yardıma gereksinimi olan fakir çocukların, ailelerinin ve milletimizin gözünde ve gönlünde sevgi, saygı ve takdirle dolu değerler kazanmaktadırlar.
Ayrıca, dernek bünyesinde kurulan; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Koroları, yaşları büyük sanatı küçük insanların sanatçı diye geçindiği günümüzde, göz ardı edilmeye başlanan Türk Sanat ve Türk Halk Müziği’ni yaşatma, yayma ve geniş kitlelere sevdirme gibi, önemli bir kültür görevini de yerine getirerek, başta değerli hemşerimiz devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca olmak üzere müzik otoritelerinin takdir ve beğenisini kazanmıştır.
“Akpınar” adı altında düzenlediği kermes ve sergilerle, Kilis ürünlerinin ve el sanatlarının Ankara’da tanıtımını yapmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak, dernek merkezinde açmış olduğu çeşitli kurslarla, yüzlerce kursiyere beceri kazandırmıştır.
Ayrıca, yayınladığı “Akpınar” dergisi ile de okurlarının takdir ve beğenisini kazanmıştır.
Bugün 40 yıllık derneklerin ne halde olduğunu görüyoruz. Kilis Yardımlaşma Derneği’ndeki bu ilerleme; inançlı dernek üyelerimiz ile hemşerilerimizin desteği ve değerli yardımsever halkımızdan aldığımız güçle olmuştur.
Bütün hemşerilerimiz, sade vatandaşımızdan iş adamlarımıza, devletin çeşitli kademelerinde görev almış olan bürokratlarımızdan parlamenterlerimize kadar, herkes maddi ve manevi olarak derneğimize destek olmuş, bizleri yüceltmiş ve Kilis Yardımlaşma Derneği’ni bugünkü layık olduğu yere getirmiştir.
Derneğin bu sosyal ve kültürel etkinlikleri, bundan sonrada artarak devam edecektir.
Kurucularımızdan; M. Hikmet Çelebi, Ekrem Çetin, Mennan Erşanlı, Tahir Sanlı, Cavidan Jale Kalkan, M. Aslan Efe ve Nüveyre Taşkın vefat etti.
Kendilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları Cennet olsun.
|