Sevgili okurlarım, hayatta her güzel şey insanın kendisiyle barışık ve mutlu olmasıyla başlar. Kendi kendisiyle mutlu olanların bakışı da güzeldir.
Her bakışın bir anlamı, anlamların da sözden derin, eylemden geniş etkileri vardır.
Bazı bakışlar öyle gönendir, öyle mutlandırır ki insanı, her şeyin eskidiği ve unutulduğu esnada sadece o bakışın sevinci anımsanır.
Kimi bakışlarsa sivri köşelidir, batar, incitir, kanatır insanın yüreğini, yarası iyileşse de acısı unutulmaz.
Önemli olan dünyaya gönül gözüyle bakabilmektir. Bakmasını bilen, anlatır pek çok şeyi… Görmesini bilen de, anlar ne denmek istediğini…
Neden güzeldir halka gönül gözüyle bakan insanların gözleri?
Ruhunun derinliklerindeki güzellik gözlerine yansır da ondan…
Bugün sizlere güzel bir insanı tanıtmak istiyorum.
İlknur Bakış; dünyaya gönül gözüyle baktığı ve resimlerini severek yaptığı için, ruhunun güzellikleri; fırçanın ucuna gelmiş de sanki renk olmuş, hayat olmuş ve bütün içtenliği ile resimlere de yansımış.
Ruhunun derinliklerindeki bu güzellik yüzüne de yansımış olan çağdaş bir Türk kadını, bir güzel insan ressam İlknur Bakış.
“Zorluklar ne çözülemeyecek kadar ağır, ne de rahatlıkla çözülebilecek kadar kolay olmalıdır.”Felsefesini ilke edinen15.12.1971 doğumlu İlknur Bakış, babasının memur oluşundan dolayı yurdumuzun değişik yörelerini gezerek eğitimine devam etmiş, durağı anne memleketi olan İzmir de noktalamış.
1988 Karşıyaka Gazi Sosyal Bilimler ve Edebiyat bölümünden mezun olup, 1989 yılında dünya evine girmiş.
1990 yılında Özel bir yazılım firmasında iş hayatına başlamış, 1992/95 yılları aralığında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde okumuş.
1993 yılında bir kız çocuğu dünyaya getiren İlknur Bakış, eğitimine ara vermesinin ardından 2005/09’da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler fakültesini bitirmiştir. Bu arada iş gereği bilgisayar, muhasebe eğitimleri ile ilgi duyduğu Ekonomi Üniversitesi Yönetim Becerileri adı altında, stres yönetimi, liderlik, güç, politika gibi konularda temel eğitim programlarına katılmayı da ihmal etmemiştir.
2008 yılında, çalışmış olduğu 18 yıllık firmasından mali kriz dolayısı ile ayrılmak zorunda kalıp ardından durmamış, Toynbe’nin ‘’Meydan Okuma’’olarak nitelediği; “Zorluklar ne çözülemeyecek kadar ağır, ne de rahatlıkla çözülebilecek kadar kolay olmalıdır.” Felsefesini ilke edinip, gönül verip bir türlü vakit bulamadığı resim çalışmalarına başlamıştır.
2008 ve 2009 yıllarında Yağlıboya Resim Tekniği sertifikasını ve Tekâmül Yağlıboya Resim Başarı Sertifikalarını almayı hak kazanmıştır. Sırasıyla; 08.09.2008’de Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 19.05.2009’da Foça Belediye Sosyal Tesisleri’nde ve 20.06.2009’da Beş Kapılar-Kale içi Sanat Galerisinde yağlı boya tabloları sergilenmiştir.
İlknur Bakış, bundan sonra aldığı eğitimi yansıtabileceği sosyal hizmetler alanında çalışmayı hedeflemiş, Tual ile paletinden de asla kopmayacağını hatta ileriye dönük gerçekleştireceği projelerde memleketini bir Türk kadını olarak yurt dışında da tanıtmayı amaçlamıştır.
Bir ülkenin hür, dinamik, kendine öz güveni olan beyinler yetiştirebilmeleri için; sanatın her dalının okul öncesinden başlayarak yapılması gerektiğini savunduğunu dile getiren İlknur Bakış, Efece Haber internet Gazetesine, yayınlarından ve sanata karşı duyarlılığından dolayı teşekkürlerini iletti.
Yüreği sanat sevdası ile dolu olan İlknur Bakış’ın bakış açısına hayran kalmamak mümkün mü?
|