Sevgili okurlarım, kitap fuarlarını her zaman sevmiş ve desteklemişimdir.
Çünkü kitap fuarlarında, çok sayıda birçok kitap bir arada sergilendiği için, okurların seçme olanakları genişlemektedir. O nedenle kitap dolu günleri severim.
İşte kitap fuarlarının önemi ve işlevi burada ortaya çıkıyor.
Bir yıl içerisinde yayınlanmış ama gözden kaçmış, adını dahi duymadığınız birçok kitabı ve ünlü yazarları kitap fuarlarında bulabiliyorsunuz.
Birçok okur sadece kitaptaki metinlerle değil, okudukları kitabın yazarıyla da tanışmaktan son derece ayrı bir zevk alır ve mutlu olurlar.
Kitap fuarlarında ki en önemli özellik ve güzellik ise, okurlar ile yazarların buluşmasıdır.
İşte Anakara 4. Kitap Fuarı’nda da kitapseverler, hem istedikleri konularda kitapları görüp inceleme fırsatını buldular, hem de istedikleri yazarlarla tanışmak ve kitaplarını imzalatmak imkânına kavuştular.
Kitapları çok satan yazarlar fuarda büyük ilgi görürken, halkın televizyondan dizi veya farklı programlar nedeniyle tanıdığı yazar ve oyuncuların bulunduğu stantlar da ziyaretçilerden büyük ilgi görmekte idi.
Ülkemizde farklı konularda fuar organizasyonları yapılmaktadır. Her konunun kendine has katılımcıları ve ziyaretçileri olmaktadır. Her farklı organizasyonda fuar alanı yeni bir görünüm kazanmaktadır.
Kitap fuarlarında ise diğerlerine oranla çok farklı güzellikler bulunmaktadır. Aklımıza ilk gelen diğerlerine göre çok kalabalık olmasıdır. Ama bu kalabalık kuru bir kalabalık değildir.
Bu yılki fuarda dikkatimi çeken bir konu da Türk ve dünya klasiklerinin birçok yayınevi tarafından ucuz ve kaliteli baskılarının okuyuculara indirimli fiyatlarla sunulmasıdır.
Eylül Fuarcılık tarafından Türk Kütüphaneciler Derneği’nin desteğiyle düzenlenen “Ankara 4. Kitap Fuarı”, 20-28 Mart 2010 tarihleri arasında Ulus’ta bulunan Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşiyor.
Kitap Fuarlarının yüz binlerce kitapseveri, yayınevleri, yazarlar ve sanatçılarla buluşturarak okuma alışkanlığına katkıda bulunacağına inanıyorum.
Fuarda en çok dikkatimi çeken şey de; çocuk kitaplarının, sadece boya kitabı ve hikâyeden ibaret olmasından çıkıp, daha eğitici ve öğretici etkinlik kitaplarına yoğunlaşmış olmasıydı.
Biz Türk Milleti olarak kitabı da çocukları da çok seviyoruz. Çocukların istismar edilmemesi için, eğitim ve kitap diyoruz…
Fuarda yaklaşık 300 yayınevi ve kitle örgütünün katılması ile çok çeşitli konularda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 150’ye yakın kültür etkinliğinin yapılacak olması da çok önemli. İmza günlerinde ise, yüzlerce yazarın okurlarıyla buluşması da güzel bir şeydir.
Gazetemizin stantın da fuar boyunca siz değerli okurlarımızla buluşmak, ücretsiz gazete dağıtmak, şair ve yazar arkadaşım Ayfer Tahancı ile birlikte“Türkoloji Alimi Kilisli Muallim Rif’at Bilge” kitabımı imzalayarak okurlara sunmak da beni son derece mutlu etti.
Fuarda sadece müzik eksikti. Müzik ve kitap bana göre ayrılmaz ikilidir. Fakat fuar alanını gezenler için, kitapseverleri rahatsız etmeyecek şekilde, müzik yayını yapılırsa iyi olur.. Emin olun okuyucular fuar alanını, çok daha keyifli gezecektirler
Sevgili Ankaralılar, “Ankara 4. Kitap Fuarı”, 28 Mart Pazar günü akşamına kadar açık.
Bence bu fırsatı kaçırmayın ve zaman ayrın kitap fuarlarına.
Keyifli, kitap dolu günler yaşamanız dileğimle.
|