Sevgili okurlarım, yardımseverlik kelime olarak hayırseverlik anlamındadır.
Gerek fiziksel gerekse maddi olsun, vericilik, cömertlik gibi güzel ahlak özellikleri ile ilişkilidir.
Yardımın güler yüzle yapılması, yapılan yardımın başa kakılmaması da dinimizin teşvik ettiği davranışlardandır.
Yardımseverlik insanın sosyallik ile ilişkili olumlu kişilik özelliklerindendir.
İyilik, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için yarayışlı işler yapmaktır.
Yardımseverlik de başkalarına, yine Allah rızası için yardımda bulunmak ve onların ihtiyaçlarını gidermekten hoşlanmak, bunu bir huy haline getirmek demektir.
İyilik yapmayı, muhtaç olan insanlara yardımda bulunmayı, hatta ihtiyaçları karşılama konusunda başka insanların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımızın önüne geçirmeyi bütün dinler tavsiye etmiş, bunu ahlâkî bir olgunluk göstergesi saymışlardır.
İslam dini iyilik yapmayı yaygınlaştırmak için bazı ibadetleri farz kılmış, bazılarını da insanın isteğine bırakmış, ancak onu yapanların Allah katında büyük derecelere ulaşacağını müjdelemiştir.
Müslüman toplumumuz, İslam’ın bu öğretilerine bütün gücüyle sarılmış, hayırseverlik temeline dayalı Yardımlaşma Dernekleri ve Vakıfları kurulmuştur. Yardımsever insanlar bu kurumlar kanalıyla yardımlarını yoksullara ulaştırmaktadırlar.
İyilik ve yardım yaparken önemli olan içimizdeki niyetimizdir. Allah rızası için yapılmayan iyiliklerin Allah katında bir mükafatı yoktur. İyilik yaptığımız kimselere, onların başına kakmak, onları küçük düşürücü sözler söyleyerek eziyet etmemeliyiz.
Böyle yaptığımız takdirde yaptığımız iyilikten sevap kazanamadığımız gibi verdiğimiz eziyetin cezasını da görürüz.
Toplumda yardımsever iyi insanların azlığının farkındayız.
Oysa darda kalmış kimselerin yardımına koşmak ne güzel bir duygudur.
Ülkeye iyi insan yetiştirmek ve yetişen neslin her anlamda mükemmel bireyler olmasını için, çocuklarımıza ve torunlarımıza küçük yaşta sorumluluk, merhamet ve yardımseverlik duygusunu aşılamamız gerekir.
Günümüzde bunun güzel örneklerine şahit oluyoruz.
Şu mübarek Ramazan ayında binlerce yardıma gereksinimi olan yoksul ailelere gıda ve nakit yardımında bulunan, yardımsever iş kadını Melek İpek, çocuklarına ve torunlarına yardımseverliğin ne anlama geldiğini, yardımsever olduklarında nasıl iyi birer insan olacaklarını uygulamalı olarak göstermektedir.
Melek İpek’in torunları; Ali İpek (1), Esma İpek, Esra İpek, Ali İpek (2), Alara İpek, Zeynep İpek, Betül Zenginer ve Burak Zenginer, de dar gelirlilere destek olmanın gayreti içinde olan genç yardımseverler olarak yetişmişler.
Nineleriyle anne ve babalarını örnek alan bu çocuklar, harçlıklarından biriktirdikleri paraları muhtaç insanlara verilmesi amacıyla yardım kurumlarına bağışlıyorlar.
Yaşları küçük yürekleri büyük olan bu yardımsever çocukların, sergiledikleri duyarlı davranışları her türlü takdirin fevkindedir.
Sayın Melek İpek, genel başkanı olduğum Kilis Yardımlaşma Derneği kanalıyla 23 Nisan Çocuk Bayramında yüzlerce çocuğu giydirdi ve Ramazan nedeniyle de yüzlerce dar gelirli yoksul ailelere gıda ve nakit yardımında bulundu.
Diğer sivil toplum kuruluşları kanalıyla yaptığı yardımlar ise, binlerin üzerinde…
Allah yardımsever bütün insanların hayırlarını kabul etsin!...
Yardımsever İş kadını Melek ipek’i kutluyor, yardımsever İpek Çocukları da alınlarından öpüyorum.
Bu ülkenin Meleklere ve Yardımsever İpek Çocuklara ihtiyacı var.
|