Kilis Yardımlaşma derneği 
 

 

 

 

 

Sevgisiz dostluk olmaz!

Devamı  

 Türkiye'nin tek buz müzesi binlerce ziyaretçi ağırladı

 

 


  

 



 
14 MAYIS'TAKİ SEÇİMLER İÇİN 6 ADIMDA OY

KULLANMA REHBERİ



 
DEVAMI

 

magazin

NEVİN BALTA'NIN SON
KİTABI YAYINLANDI

 Devamı 

CACA OYUNU CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE


 

 

 

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel ile Röportaj 


Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, vefatının birinci yılında yad ediliyor.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FİLM ARŞİVİ

 
 
 
  AKPINAR Temmuz 2017 Sayısı
 
 
 AKPINAR Mart 2017 Sayısı
 
 
 
Bir insanlık dersi...
 
 

 Orhan SELEN

Devamı

 

  
Hava Durumu Bilgileri

 
Döviz Kurları

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  29912067
Bugün Ziyaretçi :  3040
Aktif Ziyaretçiler :  3040

Şubat'ı karşılarken
 
Zamanı değerlendirmek en yararlı yaşam kazanımıdır. Zamanı kötüye kullanmak, zaman geçirmek, zamanla yarışmak ya da zamana uymak biçiminde değişik söylemlerle nitelemeler zamanı doyurucu biçimde tanımlamaya yetmemektedir. Boşuna çabalar, gereksiz ve yararsız girişimler, toplumsal katkılardan kaçınarak kendi yalnızlığında kararmak ve küçülmektir. Etkinliklerde görev almak, tepkilerini uygar biçimde açıklamak, sanat ve spor olaylarını izlemek, araştırmak, sormak, uygulamak, birliktelik ve dayanışma içinde bulunmak çağımız insanının niteliklerini dokuyan öğelerdir. Yazarak, okuyarak ya da konuşarak bilgi edinmek ya da bilgilendirmek, tartışarak gerçeğe ulaşmak zamanı doyurucu kılar. Zaman yetersizliği insanın en büyük yoksunluğudur. Zaman bulamamak yakınması kimi özürlerin nedeni sanılsa da isteyince bulamamak söz konusu olamaz. Tembelliği asla hoşgörüyle karşılamayan çalışma olgusu, yaratıcılığın gücüdür. Zamanını iyi kullanmayan, kötü ortamlarda gereksiz oyunlar ve yararsız uğraşlarla geçirenler başta kendilerine, topluma zarar verdiklerini bilmelidir. Özellikle gençlerin 12 Eylûl dışlama sürecinin olumsuz sonuçlarını gidermek için bir araya gelmeleri, topluma uymaları, kimi kişilere ve kesimlere öncülük ederek sorunların çözümünden söz sahibi olmaları gerekir. Zaman yaşamla, yaşam zamanla değerlenir.

21 Ocak’ta Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde Prof. Dr. Talât Sait Halman, Osman Macit Söylemez ve değerli yazar Orhan Karaveli’nin konuşmacı olarak katıldıkları Tevfik Fikret etkinliğini izleyerek zaman boşluğu bırakmadığım, zamanı değerlendirdiğim için mutluluk duydum. Büyük Atatürk’ün esin kaynaklarının önde gelenlerinden büyük şair, ressam ve öğretmen Tevfik Fikret’i özellikleri, aile ilişkileri ve başarılı yöneticilikleri yönünden daha iyi tanımaya olanak veren konuşmalar örnek kişiliğiyle, tarihsel değerini de ortaya koydu. Şiirlerinin anlamı, amacı ve etkileriyle üstün yanlarını açıklayan konuşmacılar seçkin kişiliğini de belirterek günümüz sorunlarının çözümlerine de değindiler. Atatürk’le Fikret’in “ruh ikizleri” olduğu anlatıldı. Etkiler belirtildi. Öğrencilerin beğeniyle karşılanan soruları, aldıkları doyurucu yanıtlar izleyenlerin alkışlarıyla karşılandı. Siyaset, sanat, bilim bileşkesinin yaratıcılık gücüyle kazandırdıklarını kimse yıkamaz ve yok edemez. Anma toplantılarının, düşünce ve sanat etkinliklerinin önemini benimsetmek eğitim-öğretimin amaçlarından biridir. Toplumsal barışın ve gücün daha iyi düzeye gelmesi yönünden yararı büyük olan bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasına önem verilmelidir.

Şubat ayının tarihimizdeki yeri önemlidir. Türkçe hutbe 3 Şubat 1928’de İstanbul’da okunmuştur. 5 Şubat 1938’de lâiklikle birlikte altı ilkenin Anayasa’da yeralmasını sağlayan 3115 no.lu yasa TBMM’nde kabûl edildi. 6 Şubat 1933’de Atatürk, Türkçe ezanı istemeyen gericilere karşı “Türk Gençliği, rejimin ve inkılâpların sahibi ve bekçisidir” dediği Bursa konuşmasını yaptı. 16 Şubat 1925’de Türk Tayyare Cemiyeti kuruldu. 17 Şubat 1923’de ekonomik bağımsızlığın önemini vurgulayarak açış konuşmasını yaptığı 1. İzmir İktisat Kongresi toplandı. 17 Şubat 1926’da 743 no.lu Türk Medenî Kanunu kabûl edildi. 19 Şubat 1932’de Halkevleri açıldı. 24 Şubat 1945’de Türkiye, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı imzaladı. 24 Şubat 1992’de Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nu, 26 Şubat 1961’de önceki Millî Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Âli Yücel’i yitirdik.

Prof. Dr. Muammer Aksoy ile gazeteci Uğur Mumcu’yu yitirişimizin Ocak ayına rastlayan yıldönümlerinde ikisiyle birlikte öbür yitirdiğimiz aydınlar da “Adalet ve Demokrasi Haftası” adıyla düzenlenen değişik etkinliklerle anıldılar. Gerici ve bölücülerin neden oldukları kıyımların iç ve dış kaynaklarını bırakıp tetikçilerinin cezalandırılmalarıyla yetinmek olanaksızdır. Günümüz iktidarının ve yandaşlarının kıyımlara ilgisiz kalmaları yanında kimilerinin gericileri aklama sayılacak açıklamaları da şaşkınlık yaratmıştır. Aydın kesimin dağınıklığı ve ilgisizliği de ayrı bir sorundur.

Dışarıdaki durum Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin protokola getirdiği koşullarla çıkmaza girerken Avusturya’da yaşayan Türklerin yarısının Avusturya hukukuna şeriat kurallarının eklenmesini istedikleri haberleri yanında Nijerya’daki din savaşından yüzlerce kişinin öldüğü bilgileri üzüntü vermektedir. Fransa burkayı yasaklamakta, kilise çarşafa anlayışla yaklaşılmasını isteyerek yandaş kazanacağını sanmaktadır. Afganistan, Pakistan, Türkiye görüşmeleri ve İran’ın yaklaşımı ilgiyle izlenmektedir.

Beyrut Büyükelçisi, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne getirilmiştir.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın babasının cenaze törenine katılmasına olur verilmediği haberi de üzüntü yaratmıştır. Burada Sayın Haberal’a bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Başbakanın, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun anlamlı ve haklı eleştirisine katlanamayıp yanıt verirken söylediklerini konumuyla bağdaştıramıyoruz. Anayasa değişikliklerinde Anayasa Mahkemesi’nin kabul ettiği, hukukçuların büyük çoğunluğunun katıldığı 367 oy zorunluluğunu ilk oylama sonucunda aramayı koruyarak TBMM de benimsedi. Toplantının başlamasındaki sayıda ayrılma oldu. Başbakan yanlışlık ve yanılgıdan kurtarıldığı için teşekkür edecek yerde alaya kalkışıyor.

Genelkurmay Başkanı’nın 25 Ocak’ta vicdanlara seslenerek yaptığı konuşmada “sabrın sınırına dayanıldığı” ve “sürdürülen araştırmalar için sabır gerektiği” sözleri anlamlıdır. “Devlete düşen görevlerin bulunduğu” sözleri de. Anamuhalefet liderinin değerlendirmelerinin uygunluğu da tartışılamaz. Orgeneralin yalanlaması, lânetlemesi, darbe kuruntularının gündemin ana maddesi olmasından utanıldığını ve Silâhlı Kuvvetlerin rahatsız olduğunu anlatması, darbe savıyla yatıp kalkan medya militanları Soros çocuklarının yüzünü kızartmaz. Daha neler çıkarıp yazacaklardır, göreceğiz.

Kitaplar

Tanınmış işadamlarımızdan Can Kıraç’ın, Yaşam, Eğlence, Sanat ve Tasarım dergisinin “.. Dünyaların Platformu 1” yayınları arasında çıkan Kolaj’ı ilgi toplayan değişik içeriğiyle beğeniyle karşılanmıştır. Emekli edebiyat öğretmenlerinden Bn. Yüksel Yumlu’nun “Kalbimin Çağlayan Damlaları” adlı, Atatürk şiirleri çoğunluklu yeni kitabında eşinin ve torunlarının şiirleriyle birlikte kimi öğrencilerinin kutlama yazıları da var.

Değerli hukukçu Erol Ertuğrul’un İleri Yayınları arasındaki ikinci kitabı “ Gerçekleri Gör Artık Ey Halkım” adını taşımaktadır. Toplumsal olaylara başarılı ve etkin yaklaşımlı yazılarını toplayan kitabı ülke sorunlarını eleştiren, çözümlerinin dayanaklarını belirten yönleriyle bir kez daha okunmaya değer.

Üç güzel ürünü de okurlarımıza salık veriyoruz.
 
Ekleyen:  Yekta Güngör ÖZDEN
Tarih:  1.2.2010
İzlenme: 
Yazdır:Yazdır
Eklenen Yorumlar 
Yekta Güngör ÖZDEN Yazıları
Ne günlere kaldık… Yekta Güngör ÖZDEN [ 29.12.2020 Devamı
Gerçek hukuk devlet içinYekta Güngör ÖZDEN [ 29.11.2020 Devamı
Iramız, onurumuz CumhuriyetYekta Güngör ÖZDEN [ 2.11.2020 Devamı
Siyasal çarpıklıklarYekta Güngör ÖZDEN [ 16.10.2020 Devamı
Kim kimi kandırıyor?Yekta Güngör ÖZDEN [ 25.8.2020 Devamı
Toplumsal SınavYekta Güngör ÖZDEN [ 9.5.2020 Devamı
Üzücü durumlarYekta Güngör ÖZDEN [ 14.4.2020 Devamı
Kuyruklu yalanlarYekta Güngör ÖZDEN [ 7.1.2020 Devamı
Yaşam SavaşıYekta Güngör ÖZDEN [ 27.10.2019 Devamı
Siyasal BilançoYekta Güngör ÖZDEN [ 31.1.2017 Devamı
Böyle giderse…Yekta Güngör ÖZDEN [ 12.1.2017 Devamı
Atatürk'e seslenişYekta Güngör ÖZDEN [ 10.11.2016 Devamı
SAHNEYekta Güngör ÖZDEN [ 25.8.2016 Devamı
Yargıdan YakınmalarYekta Güngör ÖZDEN [ 25.6.2016 Devamı
ANCAKYekta Güngör ÖZDEN [ 18.3.2016 Devamı
Kültür ve Sanat KarşıtlığıYekta Güngör ÖZDEN [ 21.1.2016 Devamı
En iyi armağanYekta Güngör ÖZDEN [ 31.12.2015 Devamı
ORDAN, BURDANYekta Güngör ÖZDEN [ 16.11.2015 Devamı
Yargıya SaygıYekta Güngör ÖZDEN [ 21.10.2015 Devamı
Çözüm nedir, neyin çözümü?Yekta Güngör ÖZDEN [ 5.8.2015 Devamı
Bağımsızlık BayrağıYekta Güngör ÖZDEN [ 24.6.2015 Devamı
Geçen aydan gelecek ayaYekta Güngör ÖZDEN [ 8.4.2015 Devamı
Sonu nereye varır?Yekta Güngör ÖZDEN [ 30.3.2015 Devamı
Mustafa Kemal GünüYekta Güngör ÖZDEN [ 12.9.2014 Devamı
HASTALIKYekta Güngör ÖZDEN [ 14.7.2014 Devamı
Siyasal çıkmazYekta Güngör ÖZDEN [ 30.6.2014 Devamı
COŞKUYekta Güngör ÖZDEN [ 26.3.2014 Devamı
Ulusal hazinemiz, Cumhuriyetimiz!Yekta Güngör ÖZDEN [ 1.1.2014 Devamı
SİYASAL TACİZ... Yekta Güngör ÖZDEN [ 10.9.2013 Devamı
İbret LevhasıYekta Güngör ÖZDEN [ 1.2.2013 Devamı
Anayasa çıkmazı (1)Yekta Güngör ÖZDEN [ 2.1.2013 Devamı
Mareşal Gazi Mustafa KemalYekta Güngör ÖZDEN [ 31.10.2012 Devamı
DERSYekta Güngör ÖZDEN [ 4.10.2012 Devamı
Sözde sorunYekta Güngör ÖZDEN [ 19.8.2012 Devamı
ÖRNEKYekta Güngör ÖZDEN [ 29.7.2012 Devamı
Sayfalar : 1  2  3  
Yazarlar
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

HEM HER ŞEY DEĞİŞECEK HEMDE TÜRKİYE DEĞİŞMEYECEK
M. Yahya EFE

Dünya Engelliler Günü
Hüseyin TOPRAK

UYAN ŞAHİN UYAN GÖR NELER OLDU…
Harika ÖREN

İnsanlığın Kırmızı Çizgileri
Metin Mercimek

YAŞAM ANLAYIŞIMIZ SEVGİ OLSUN
Belma Demir AKDAĞ

BİR YIL DAHA GİTTİ
Ahmet GÖKSAN

GELECEĞİMİZİN YOLU
Sevgi Ünal

YAZMIŞ KIŞMIŞ
Münevver ÖZCAN

TANIK OL KARAR VER
Dr. İbrahim ATEŞ

ÂŞÛRÂ GÜNÜNÜN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Nevin BALTA

İzmir İktisat Kongresi 100 Yaşında
Şahika ÖNER

BENİM ANNEM!
Ayten YAVAŞÇA

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Fevziye ŞİMDİ

UMUT
Günseli RUMELİOĞLU

EVRİMİN GÜNCELLENMESi
Yekta Güngör ÖZDEN

Ne günlere kaldık…
Oktay ZERRİN

Anadolu Mektebi Okul Paneli
Arzu KÖK

Gençler!...
Dr. Doğan KUŞMAN

Müslüman mısınız?
Alev YILDIRIMCI

Zaman yok
Handan ÇÖLAŞAN

Bu DÜNYA
Bekir COŞKUN

Yazı bilmem
Orhan SELEN

UNUTKANLIK SALGINI
Elveda TANIK

LEBALEB KONGRE...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 



 

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

 

 

Her Hakkı Saklıdır. Efe'ce Haber Gazetesi © 2008 Tasarım : Linear Yazılım

Reklam