‘’ Ekonomik bağımsızlığını kazanamayan milletlerin gerçek özgürlüklerinden söz edilemez’’ sözünü söyleyen Atatürk, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda ülke bağımsızlığının ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini görmüştür Ekonomisi güçlü olan ülkeler dünya ekonomisinde her zaman söz sahibi olurlar. Güçlü Türkiye güçlü ekonomiden geçer.
.
Ekonomisi güçlü ülkelerin temelinde ‘’milli ekonomi’’ ve ‘’ulusalcılık’’ vardır. Hepimiz yabancı malları kullanmak ve tüketmek yerine yerli malına yönelmeliyiz. Marketlerdeki raflarda barkodu 869 la başlayan ve ‘’Türk Malı’’ olduğunu ifade eden ürünlerin alınmasına önem göstermeliyiz.
Ankara Ticaret Odasının başlattığı ‘’869 ‘u al çocuğun işsiz kalmasın’’kampanyası ülkemiz ekonomisinin kurtuluşu için verilen bir mücadeledir. Paramız ülke içinde kalmalıdır. Zira para kimde ise güç de ondadır.
Her birey milli ekonomiye sahip çıkma bilinciyle alışverişlerinde ‘’869’’ lu ürünlere yönelerek, ithal ürünleri almaktan vazgeçmelidir.
Ülkeler arası savaşların artık ekonomiyle yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Güçlü ülke olabilmemiz için paramızın ülke içinde kalmasına ve yerli malı tüketimine geçebilmeliyiz. Ülkemiz arzu edilen ekonomik güce ulaştığı zaman İMF belasından da kurtulabilecektir.
Atalarımızın söylediği ‘’Borç alan talimat alır’’ sözünü unutmamalıyız.
Bizim bağımsızlık savaşımızda ‘’parolamız 869 Türk mallarının şifresi 869’’ dur.
İthal mallar serbestçe ülke içine girmektedir. Ülkemiz, yabancılar için çok avantajlı bir pazar olarak görülmektedir.
İthal ürünler, yerli ürünlerin tüketilmesini engellemekte ve yerli firmalarımız her geçen gün zarara uğramaktadırlar. Türk işçisi, çiftçisi işsiz kalmamalıdır, işsizlik artmamalıdır.
Cari açığımızın düşmesi için yerli malı tüketmeli ve ülkemizin milli ekonomisine katkı sağlamalıyız. Her gelen ithal mal, ülkemizin dış borcunun artmasına ve cari açığımızın büyümesine neden olmaktadır.
Geleceğimizi, İMF ve dünya bankasının ellerine bile bile terk etmemeliyiz.
İşsizlerimize iş imkânı sağlayabilmemiz için tükettiğimiz her ürünün barkodu 869 ile başladığına dikkat etmeli, paramız ithal ürünlerle dışarıya değil, yerli ürünlerle ülke içinde kalmasına özen göstermeliyiz.
Bakın(!) Amerikalı vatandaş ne yapmış;
Ekonomik kriz patlak verince Amerikan hükümeti, borç içinde olan vatandaşlarına bir miktar para yardımında bulunur.
Parayı alan Johns ‘’nereye harcamalıyım’’ diye kara kara düşünmeye başlar..
Evinin yakınında bulunan Çin mağazasına gidip alış veriş yapsa, parası Çin’e gidecek..
Bilgisayarına yazılım alsa Hintliye gidecek..
Arabasına benzin alsa Araplara gidecek,
Bilgisayarına ek parça alsam Tayvan’a gidecek diye düşünür.
Sonra Amerikalı karar verir. Ya Amerikan malı olan birayı alıp içmeli ya da hayat kadınına gitmeliyim diyerek parasının bu şekilde ülke içinde kalacağına karar vermiştir.
Unutmayın, 869 Türk malıdır.
|